BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

1.20 Faizli İlk Evim Konut Desteği Son Durum! Bakanlık Başvuru Şartlarını Açıkladı!

Türkiye’de ev sahibi olma hayali kuranların merakla beklediği 1.20 faizle konut kredisi kampanyasıyla ilgili güncel gelişmeler araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarına göre, ilk ev sahibi olacaklara yönelik düşük faizli konut kredisi kampanyasının detayları netleşmeye başlıyor.

1.20 Faizle İlk Evim Kampanyası, Türkiye genelinde ev sahibi olmayan vatandaşlara finansal destek sunmayı amaçlıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın ifadelerine göre, “Evlilik kredisi tüm Türkiye’de yaygınlaşacak. Hükümet ilk evini alacaklara kredi desteği sağlayacak” şeklinde duyurulan kampanya, ev sahibi olma hedefi olanları heyecanlandırdı.

Başvuruların bu yılın sonuna kadar başlaması planlanıyor ve konuyla ilgili mevzuatın TBMM gündemine alınması bekleniyor. Kampanyaya yönelik başvuru şartları ve detayları netleştikçe duyurular yapılacak.

Düşük faizli kredi imkanı, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında gerçekleştirilecek. İlk kez ev alacaklara yüzde 1.20 faiz oranı uygulanması beklenirken, kredi vadesinin 15 yıl olması planlanıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından ev tapusu bulunanlara ikinci ev almaları durumunda getirilen sınırlamalar göz önünde bulundurulacak. Yatırım amacı gütmeyen ilk ev alacaklar, düzenleme ile desteklenecek ve kampanyadan faydalanabilecek.

Kampanya kapsamında, hiç evi olmayan kişilere yüzde 1.20 oranında faizle konut kredisi verilecek. Örneğin, 5 milyon TL’ye kadar ekspertiz değeri olan bir konut için çekilebilecek kredi miktarının artırılması bekleniyor.

Daha önceki kampanyalardan alınan deneyimler doğrultusunda, kredi vadesinin 15 yıl olması öngörülüyor. İlk ev alacaklar için düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında 15 yıl, yani 180 aya kadar vade seçenekleri değerlendirilebilir.

1.20 faizle ilk evim kampanyası hakkındaki başvuru şartları ve detaylar netleştikçe sizlere duyuracağız. Kampanya, vatandaşlara ev sahibi olma yolunda önemli bir adım atma fırsatı sunuyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku