BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkar, Kimlere Faydalanacak? İşte Ek Göstergede Son Durum

3600 ek gösterge düzenlemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündemine oturdu ve memurlar arasında merakla bekleniyor. Birinci derece memurlara verilecek olan 3600 ek gösterge düzenlemesi, memuriyet derecesi ve eğitim durumlarına göre belirlenecek. Aralık ayında yapılan değerlendirmelerde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek göstergenin hayata geçeceğini duyurmuştu. Geçen yıl yürürlüğe giren bu düzenleme, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerini kapsamıştı.

Daha önceki açıklamalarında Bakan Işıkhan, “Hükumet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamaların ardından, gözler TBMM’deki çalışmalara çevrildi. Torba yasada 3600 ek göstergenin yer alıp almayacağı da gündemi meşgul ediyor.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçmişte yaptığı açıklamalarda şunları belirtmişti:

“15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi ile çalışan emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden düzenlemesini sağladık. Bununla beraber birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükumet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz.”

3600 Ek Gösterge Torba Yasada Var Mı?

Torba yasa ile birlikte 90 bin taşeron kadro, 3600 ek gösterge, ev hanımlarına emeklilik gibi pek çok konunun ele alınması bekleniyor.

3600 Ek Gösterge Nedir?

3600 ek gösterge düzenlemesi, memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiriyor. Yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren bu düzenleme, memurların unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre maaş hesaplamalarında önemli bir rol oynamaktadır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku