BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

3600 Ek Gösterge Son Dakika! Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak? Torba’ya Sürpriz Olarak Eklendi

Türkiye’de milyonlarca kamu çalışanı, 3600 ek gösterge düzenlemesinin çıkmasını beklerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan müjdeli bir haber geldi. Emeklilik, emekli aylığı, ikramiye, maaş gibi birçok unsuru etkileyecek bu düzenleme için bekleyiş sürüyor. Torba Yasa’nın tüm maddelerinin kabul edilmesiyle birlikte 7. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında birinci dereceye ulaşan memurlara ek gösterge verilecek. Bu önemli gelişme için Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Bakan Işıkhan bir araya geldi. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Torba Yasa’da var mı? Kimlere verilecek? İşte detaylar…

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak? Torba Yasa’da Yer Alıyor Mu?

Milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiren 3600 ek gösterge konusunda son durum takip edilirken, birinci sınıf memurlar için planlanan düzenlemeden yararlanıp yararlanmayacakları merak konusu. Önceki 3600 ek gösterge düzenlemesinden polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri yararlanmıştı. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Kimlere verilecek? Torba Yasa’da 3600 ek gösterge yer alacak mı?

Memur-Sen Genel Başkanı İle Bakan Işıkhan Görüştü!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştü. Görüşmede, 1’inci Dereceye 3600 Ek Gösterge verilmesi ile ilgili çalışmaların bir an önce başlaması ve hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

“5,3 milyon kamu görevlisini ve emeklisini ilgilendiren ve emekli aylıklarında önemli derecede artış sağlayan ek göstergelere ilişkin çalışmaya ilave olarak, kamu görevlileri ve emeklilerinin hayata geçmesini beklediği ‘1. Dereceye 3600 Ek Gösterge’ çalışmasının bir an önce başlaması ve TBMM’ye sunulmasını bekliyoruz” ifadeleriyle konuşan Yalçın, ivedi olarak düzenlemenin yapılmasını talep etti.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak?

Bakan Işıkhan, daha önce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi ile çalışan emekli 5,3 milyon kamu personeli ve hak sahiplerinin ek göstergelerini yeniden düzenledik. Bununla beraber birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz.”

3600 Ek Gösterge Torba Yasada Var Mı?

Torba yasa görüşmeleri devam ediyor. Yeni torba yasa ile birlikte 3600 ek gösterge, ev hanımlarının emeklilik hakları ve ekonomik konuların ele alınması bekleniyor.

3600 Ek Gösterge Kimlere Verilecek?

3600 ek gösterge düzenlemesiyle yaklaşık 5,3 milyon memuru ilgilendiren yasa, memurların unvan, görev sorumluluk ve hizmet, maaş hesaplarında büyük role sahip olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu Başuzmanı Karakaş, 3600 ek göstergeyle ilgili olarak, “1’inci dereceye yükselen memurların 30 yıllık hizmet süresini doldurdukları takdirde emeklilik maaşlarına en az 4 bin 500 lira, emeklilik ikramiyelerine ise en az 150 bin liralık bir yansıma olacağını söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku