BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

3600 Ek Gösterge: Yeni Torba Yasada Yer Alacak mı? Bakan Işıkhan’dan Açıklama

Türkiye’nin dört bir yanındaki kamu personeli, özellikle birinci derece memurlar için beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili merakla bekliyor. Yeni torba yasa teklifinde 3600 ek göstergenin yer alıp almayacağı konusu ise gündemdeki en önemli sorulardan biri haline geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamalar ise bu beklentiyi daha da artırıyor.

Bakan Işıkhan’dan Müjdeli Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi ile çalışan emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden düzenlemesini sağladık. Bununla beraber birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükumet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz.”

Yeni Torba Yasada Yer Alacak mı?

Kamu personeli, yeni torba yasa teklifinde 3600 ek göstergenin yer alıp almayacağını merak ediyor. Ancak henüz yeni torba yasa teklifi hazırlanmadı. Bu konuda belirsizlik sürerken, yeni torba yasanın seçim sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gelmesi bekleniyor.

3600 Ek Gösterge Nedir?

3600 ek gösterge düzenlemesi, memur ve memur emeklilerini doğrudan etkileyen önemli bir düzenlemedir. Yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren bu düzenleme, memurların unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre maaş hesaplamalarında büyük bir role sahiptir.

Kamu personelinin gözü, yeni torba yasa teklifinde 3600 ek göstergenin yer alıp almayacağı konusunda. Beklentiler ve açıklamalar yakından takip ediliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku