BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

3600 EkGgösterge Torba Yasa’da Yer Alacak Mı? Bakan Işıkhan’dan Resmi Açıklama Geldi

Dönem Toplu Sözleşmesi’nde kayıt altına alınan ve birinci dereceye gelen kamu çalışanları, 3600 ek gösterge beklentisi içinde. Bu düzenleme, kamu çalışanlarının maaşları, emekli aylıkları ve ikramiyelerine yansıyacak önemli bir düzenlemeyi ifade ediyor. Kamuoyu, bu konudaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Torba Yasa’nın tüm maddelerinin Meclis’ten geçmesiyle birlikte 3600 ek gösterge düzenlemesinin de kabul edileceği öngörülüyor. Ancak, 3600 ek gösterge Torba Yasa’da olacak mı, onaylandı mı? Soruları hala yanıtlanmayı bekliyor.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, daha önce yaptığı açıklamada, birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesinin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti. Ancak net bir tarih verilmedi.

3600 Ek Gösterge Torba Yasa’da Var mı?
Torba yasa kapsamında, 3600 ek gösterge düzenlemesinin de görüşülmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra, taşeron kadro, ev hanımlarına emeklilik gibi konular da gündemde yer alıyor.

3600 Ek Gösterge Kimlere Verilecek?
Yaklaşık 5,3 milyon memuru ilgilendiren bu düzenleme, memurların unvan, görev sorumlulukları ve hizmet sürelerine bağlı olarak maaşlarında önemli bir artış sağlayacak.

Son Durum ve Beklentiler:
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bakan Işıkhan ile yaptığı görüşmede, 3600 ek gösterge düzenlemesinin bir an önce başlaması ve TBMM’ye ivedilikle sunulması gerektiğini vurguladı. Ancak, henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

3600 ek gösterge düzenlemesi, birçok kamu çalışanı ve emeklisini yakından ilgilendiriyor. Kamuoyu, bu konudaki gelişmeleri dikkatle takip ediyor ve düzenlemenin en kısa sürede hayata geçirilmesini bekliyor. Henüz net bir tarih verilmese de, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği biliniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku