BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

7200 Prim Günü Olanlara Yaş Şartı Olmaksızın Erken Emeklilik! Yeni EYT Paketi Açıklandı!

Türkiye’de milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir adım atıldı. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Bu teklife göre, 7200 prim günü olanlara yaş şartsız erken emeklilik imkanı tanınacak.

Ak Parti Tarafından Hazırlanan EYT Yasası Gündemi Sallıyor

Ak Parti’nin hazırladığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası, emeklilik sürecinde yaşanan tartışmaları tekrar gündeme getirdi. Özellikle ikinci bir işe giriş tarihini sadece bir gün kaçıran kişilerin 17 yıl daha çalışmak zorunda kalmasına tepki gösterilmişti. Bu bağlamda, Hatay Milletvekili Adnan Şefik ÇİRKİN imzasıyla hazırlanan ve sosyal medyada “7200 Prim Günü Olanlara Erken Emeklilik” olarak adlandırılan kanun teklifi TBMM’ye sunuldu.

Yaş Şartsız Erken Emeklilik Teklifi İle 7200 Prim Günü Yeterli Olacak

Meclise sunulan yeni kanun teklifi, emeklilik için gerekli sigortalılık ve hizmet süresini sağlayanların en az 7200 gün malullük ve yaşlılık sigortalarını bildirmeleri koşuluyla yaş şartı aranmaksızın yaşlılık aylığı almaya hak kazanacaklarını öngörüyor. Yani, 7200 prim gününü dolduran bireyler, hemen emekli edilecekler ve yaş şartı aranmayacak.

Kanun Teklifi Detayları

Teklifin içeriği, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 28. maddesinde bir değişiklik öngörüyor. Buna göre, yaş dışındaki diğer emeklilik şartlarını taşıyan ve en az 7200 gün malullük ve yaşlılık sigortası bildiren kişilere yaşlılık aylığı bağlanacak.

Yeni düzenleme, TBMM komisyonunda ele alınacak ve komisyon onayı sonrasında genel kurula getirilerek oylamaya sunulacak. Bu adım, uzun zamandır emeklilik bekleyen vatandaşlar için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku