BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

90 Bin Taşeron İşçiye Kadro Müjdesi! Meclis Radarına Kadro Resmen Girdi

Taşerona kadro beklentisiyle dolu binlerce işçinin gözü, TBMM’de gündeme gelecek olan kanun teklifine çevrildi. Belediyeler, karayolları ve enerji sektöründe çalışan çoğunluğu oluşturan 90 bin taşeron işçi, kadroya geçmek için umutlu bekleyişlerini sürdürüyor. Bu durum, daha önceki yıllarda yaklaşık 1 milyon taşeron işçinin kadroya alınmasından sonra yaşanan yeni bir gelişme olarak takip ediliyor.

Meclis’ten geçmesi beklenen kanun teklifi, çalışma hayatına yönelik önemli düzenlemeler içeriyor ve taşeron işçilere kadro verilmesi beklentisiyle büyük bir merakla bekleniyor. Bu süreçte, taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek, hangi şartlar geçerli olacak gibi sorular gündemde yoğun bir şekilde yer alıyor.

Taşerona kadro konusuyla ilgili son dakika gelişmelerini değerlendiren Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeleri köşesine taşıdı. Bayer’e göre, taşerona kadro konusunda 90 bin işçinin mali ve sosyal haklarında iyileştirmelerin yapılması bekleniyor.

Taşerona kadro talebinin karşılanması adına yapılan çalışmalar, TBMM Genel Kurulu’nda Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile yeni bir aşamaya taşınıyor. Bu süreçte, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın 3600 ek gösterge ile ilgili yaptığı açıklamalar da takip ediliyor. İşte, taşeron işçilere kadro beklentisinde son durum.

Taşerona kadro bekleyenler için umut veren gelişmelerin yakından takip edildiği bu dönemde, taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili merakla beklenen kararın en kısa sürede açıklanması bekleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku