BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Bakan Işıkhan’dan BAĞKUR’luya Prim Gün Sayısı 7200’e Düşüyor Açıklaması! Müjde Geldi

Türkiye’nin dört bir yanından esnaflar ve Bağ-Kur’lular, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın son dakika açıklamasıyla umut dolu bir haberi aldı. Bakan Işıkhan’ın yaptığı açıklamaya göre, emekli olmayı bekleyen esnaflara yönelik erken emeklilik müjdesi geliyor. Bağ-Kur prim süresinin 9000’den 7200’e düşürülmesi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bakan Işıkhan, özellikle ev hanımlarının desteklenmesi ve genel olarak Bağ-Kur’lular için erken emeklilik kapısının aralanması adına önemli bir adım atıldığını belirtti. Bu müjdeli gelişme, emeklilik hayalleri kuran vatandaşlar arasında büyük bir ilgi ve heyecanla karşılandı.

Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamalarla birlikte, reform torba yasası kapsamında bir dizi düzenleme yapılacağı da belirtildi. Bu düzenlemeler arasında, emeklilere ek zammın yanı sıra kadınlara prim desteği, kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge gibi çeşitli çalışmalar öne çıkıyor.

Bağ-Kur prim süresinin 7200’e düşürülmesiyle ilgili sürecin önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğini söyleyen Bakan Işıkhan, bu adımın bütçe disiplini doğrultusunda atılacağını ve seçim öncesi verilen bir söz olduğunu vurguladı.

Çalışmaların sürdüğü bu süreçte, Bağ-Kur’luların prim ödeme süresinin kısaltılması, emeklilik hayali kuran birçok kişi için umut kaynağı oldu. Bu düzenleme, Bağ-Kur’lulara 5 yıl önce emekli olabilme imkanı tanıyacak ve birçok esnaf ile Bağ-Kur üyesi için önemli bir adım olacak.

Bağ-Kur prim süresinin 7200’e düşmesi, yasalaşması durumunda pek çok esnafın ve Bağ-Kur’lunun emeklilik sürecini olumlu bir şekilde etkileyecek. Vedat Işıkhan’ın verdiği müjde, Bağ-Kur’lular arasında büyük bir heyecan yaratırken, gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku