BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Sosyal Yardım: Ailelere 3.571 TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kasım ayında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal yardım ödemelerini sürdürüyor. 15 Kasım civarında hesaplara yatması beklenen ödemenin tutarı 3571 TL olarak belirlendi.

Yardımdan Kimler Yararlanacak?

Sosyal yardım ödemesinden faydalanacak aileler, hane içinde kişi başına düşen geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olan ve okula giden 0-25 yaş arası çocuğu olan ailelerdir.

Başvuru Yöntemleri

Aileler, sosyal yardım ödemesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden online başvuruda bulunabilecekleri gibi, bulundukları il veya ilçelerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine giderek de başvuruda bulunabilirler.

Ödeme Tarihi

Bakanlık, Kasım ayı sosyal yardım ödemelerinin 15 Kasım civarında hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Ödemenin Amaçları

Sosyal yardım ödemesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim masraflarına katkı sağlamayı hedefliyor. Temel amaç, çocukların okula devamlarını sağlamak ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak.

Ödeme Detayları

3571 TL tutarındaki sosyal yardım ödemesi, ailelerin eğitim harcamalarına destek olacak. Her ay düzenli olarak yapılacak olan ödemelerle ilgili detaylar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku