BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Ankara’da EMADDER Üyeleri Kademeli Emeklilik Hakkı İçin Miting Düzenledi

Ankara’da bugün Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) üyeleri ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen yurttaşlar, kademeli emeklilik hakkı taleplerini dile getirmek için büyük bir miting düzenledi. Mitinge katılanlar, emeklilik sisteminde yaşanan adaletsizliklere dikkat çekti ve haklarını aradı.

EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu, mitingde yaptığı konuşmada, ülkenin vatandaşları olarak hak ettikleri emeklilik hakları için mücadele ettiklerini belirterek, “Gecemiz gündüzümüz çalınan geleceğimiz için 31 Mart günü sandıkta adalete oy vereceğiz” dedi. Uğurlu, emeklilik sisteminde yaşanan adaletsizliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Mitinge katılanlar arasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden mağdur olanlar da bulunuyordu. Mitingte, “Kademe yoksa oy da yok” sloganları atıldı ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt da destek verdi.

EMADDER Başkanı Uğurlu’nun yanı sıra diğer konuşmacılar da emeklilik sistemindeki adaletsizliklere dikkat çekti ve haklarının verilmesini talep etti. Mitinge katılan yurttaşlar, yaşadıkları mağduriyetleri ve taleplerini dile getirdi.

Mitingde konuşan bir yurttaş, “1 günün karşılığı 17-20 yıl olur mu? Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Bakanlarım, 1 gün işe geç girdim diye aynı yaştaki arkadaşlarımdan 20 yıl sonra emekli olmam adalet mi? Duyun bizi, yeter…” şeklinde seslendi.

Başka bir katılımcı ise, “Benim yaşım 48. Akranlarımın hepsi emekli oldu. Prim günüm 8000. Bana daha 17 yıl sonra emekli olacaksın diyorlar. Biz borçlu değiliz, alacaklıyız. Hakkımızı alana kadar durmayacağız. Direne direne hakkımızı alacağız” ifadelerini kullandı.

Mitingde duygusal anlar da yaşandı. Bir yurttaş, ikiz çocuklarıyla birlikte geldiği mitingde, “İkiz kardeşim emekli oldu. Benden 1 yaş büyük ablam emekli oldu ama ben 17 yıl bekleyeceğim. Yani adalet yok, adalet istiyoruz. Kademeli emekliliği bir an önce getirsinler” şeklinde konuştu.

Ankara’daki bu büyük miting, emeklilik sisteminde yaşanan sorunlara ve adaletsizliklere dikkat çekmek adına önemli bir platform oldu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku