BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Apple, Xcode Geliştirme Ortamına Yapay Zeka Destekli Kodlama Asistanı Ekliyor

Apple, Xcode geliştirme ortamı içinde yapay zeka destekli bir kodlama asistanı tanıtmaya hazırlanıyor. Bu yeni araç, yazılım geliştiricilerin verimliliğini artırmayı hedefleyen bir girişim olarak dikkat çekiyor.

Apple’ın bu hamlesi, Microsoft’un GitHub Copilot’a doğrudan bir rakip olarak konumlandırılıyor. Yakında piyasaya sürülecek olan araç, doğal dilde yapılan isteklere dayanarak kod bloklarını tahmin etme ve tamamlama gibi belirli kodlama görevlerini otomatikleştirmeyi hedefliyor. Ayrıca, muhtemelen bir programlama dilinden diğerine kod dönüştürme gibi özelliklere de sahip olacak.

Apple’ın bu yapay zeka aracı, şirketin Siri, Apple Music, Keynote ve Spotlight arama özelliği de dahil olmak üzere ürün yelpazesi genelinde yapay zekayı entegre etme stratejisinin bir parçası. Bu yapay zeka özelliklerinin, iOS, iPadOS ve macOS için gelecek büyük yazılım güncellemelerinde tanıtılması bekleniyor. iOS 18’in, bu özelliklerin birçoğunu barındırması bekleniyor.

Apple’ın yapay zeka kod asistanı, şirketin öncü programlama yazılımı Xcode’un bir parçası olarak geliştiriliyor. Şirket, bu aracı geçen yıl boyunca geliştirdi ve yakın zamanda iç testleri genişletti. Üçüncü taraf yazılım geliştiricilerine bu aracı bu yılın erken dönemlerinde sunmayı planlıyor. Bu adım, Apple’ın, OpenAI, Google ve Microsoft gibi diğer teknoloji devlerinin gerisinde kaldığı algısıyla mücadele etme çabalarının bir parçası olarak görülüyor.

Apple, kod oluşturmanın yanı sıra uygulamaların test edilmesi için yapay zeka tarafından oluşturulan kodları da araştırıyor. Bu, geliştiricilerin önemli zaman ve emek tasarrufu yapabileceği bir süreci hızlandırmayı hedefliyor. Bu durum, Apple’ın geliştirme iş akışını iyileştirmek için yapay zekayı kullanma taahhüdünü yansıtıyor.

Apple henüz bu gelişmeleri resmi olarak doğrulamamış olsa da, bilgiler konuyla ilgili kaynaklardan gelmekte ve CEO Tim Cook’un şirketin yaklaşan yapay zeka ürünleri konusundaki heyecanını yansıtan son açıklamalarla uyumlu. Xcode’da yapay zeka destekli bir kod asistanının tanıtılması, Apple’ın yazılım ve hizmet yelpazesinde daha fazla yapay zeka entegrasyonuna doğru atılmış önemli bir adımı temsil ediyor. Bu durum, genel olarak otomasyon ve akıllı bilişime doğru bir endüstri değişiminin yansıması niteliğinde.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku