BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Atatürk ve Türk Bayrağı Rozetine İlişkin Tutanak!

Bursa’da yaşanan olayda, CHP’li sandık görevlileri ve müşahitlerinin üzerinde Atatürk ve Türk bayrağı olan rozetler takmaları sebebiyle tutanak tutulması, tartışmalara neden oldu. Yasaya göre siyasi parti ve adaya ilişkin amblem ve rozetlere izin verilmemekte ve bunlar siyasi propaganda olarak kabul edilmektedir. Ancak Atatürk ve Türk bayrağı, siyasi bir parti veya adayı temsil etmeden Türkiye Cumhuriyeti’nin birleştirici gücü olarak kabul edilmektedir.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, konuyla ilgili olarak Nilüfer İlçe Seçim Kurulu’ndan resmi bir karar alınana kadar rozetlerin çıkarılmayacağını belirtti. Yılmaz, Atatürk ve Türk bayrağının siyasi bir işaret olmadığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğini ve gücünü simgelediğini vurguladı. İlçe Seçim Kurulu’nun bu rozetleri siyasi bir işaret olarak kabul etmemesini umduklarını ifade etti.

İl Başkanı Av. Turgut Özkan ise mevzuatın açık olduğunu ve Atatürk ve Türk bayrağını her vatandaşın takabileceğini belirtti. Bu durumun bir siyasi parti propagandası olarak değerlendirilmesinin tamamen yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

Konuya ilişkin ilgili madde, sandık alanında başkalarının görebileceği şekilde siyasi parti veya adaya ait rozet, amblem veya benzeri işaretlerin taşınamayacağını ve propaganda amaçlı malzemelerin kullanılamayacağını belirtmektedir. Ancak Atatürk ve Türk bayrağı, siyasi bir partiye atıfta bulunmadan kullanıldığında bu kısıtlamaya tabi değildir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku