Site icon Buzdağı Haber

Belediyelerden Çiftçilere Mazot ve Tohum Desteği

Türkiye genelinde tarım sektörünü destekleme çalışmaları hız kesmeden devam ederken, belediyeler de Tarım ve Orman Bakanlığı ile el ele vererek çiftçilere yönelik çeşitli destek programlarını sürdürüyor. Kasım ayının ortalarında gelen müjdeli bir haberle birlikte, çiftçilere sağlanacak olan mazot desteği ile ilgili detaylar netleşiyor, bu da tarımın güçlenen yüzü olarak karşımıza çıkıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, kasım ayının ortalarında üç ayrı tarımsal destek ödemesini çiftçilerin hesaplarına aktararak sektöre önemli bir canlılık kazandırdı. Ancak bu desteklerle sınırlı kalmayarak belediyeler de kendi bölgelerindeki çiftçilere yönelik destek projelerini hayata geçiriyor. Özellikle mazot, gübre, tohum gibi temel ihtiyaçlara yönelik yapılan destekler, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini sürdürmelerine büyük katkı sağlıyor.

Bu kapsamda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, 38 bin 415 çiftçiye 4 milyon 387 bin 525 litre mazot desteği sağlanacağı belirtildi. Ayrıca, çiftçilere bin 100 ton (16.5 milyon TL değerinde) Türköz (Makarnalık) buğday tohumu dağıtılacağı ifade edildi. Belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda, “Sonbahar döneminde tarla ve bahçelerini sürüp ekin ekmeleri için mazot desteği sağlayacağız. Ayrıca, çiftçilerimize Türköz buğday tohumu dağıtıyoruz. Çiftçilerimize hayırlı, uğurlu, bereketli olsun” denildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu anlamlı destek programı, kasım ayının ortalarında çiftçilere duyuruldu ve tarımın önemli bir lokasyonunda hayata geçiriliyor. Önümüzdeki günlerde belediyelerin ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sağlayacağı desteklerle ilgili yeni açıklamalar bekleniyor. Çiftçiler, belediyelerin sosyal medya hesaplarını ve resmi duyuru kanallarını takip ederek, sağlanan desteklerden en iyi şekilde faydalanmaya çalışacaklar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version