BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Borsa İstanbul’da Bugün En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Hisseler

Borsa İstanbul’da, yarınki kritik Merkez Bankası faiz kararı öncesi satıcılı hareketler sürdü. BIST 100 endeksi, gün içinde pozitif bir başlangıç yapmasına rağmen öğleden sonra satış baskısının artmasıyla düşüş eğilimini sürdürdü. Endeks, en yüksek seviyesi olan 5.329 puana çıktıktan sonra son saatlerde 5.200 puanın altına geriledi. Günlük işlem hacmi ise kapanışa yakın 50 milyar TL seviyelerinde seyretti.

Perakende, iletişim ve sigorta sektörleri bugün en çok gerileyen sektörler oldu. Turizm, kobi ve metal ürünleri sektörleri ise az sayıda artıda kalan sektörler arasında yer aldı.

Bankalar %0,25 oranında kısmi bir gerileme yaşarken finansallar %1’e yakın düşüş kaydetti. Sınai sektörde %0,6 oranında, hizmet sektöründe ise %1’in hemen üzerinde düşüş görüldü.

Borsa İstanbul’da bugün en çok kazandıran hisseler arasında DGGYO, AVHOL, POLTK, MACKO ve BIGCH yer aldı. FORTE ise son halka arzından sonra dalgalı bir hareketten sonra tavan serisine devam ederek en çok yükselen hisseler arasında yer aldı.

En çok değer kaybeden 5 hisse ise IHAAS, BMSTL, A1CAP, KAPLM ve BURVA oldu. BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında EUREN, ALFAS, ARCLK, SMRTG ve ALBRK en çok yükselen hisseler olarak öne çıktı. BIMAS, OTKAR, SOKM, KLRHO ve TURSG ise bugün satıcılı hareket eden hisselerin başında yer aldı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku