BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Bozkurt: “Bir ülke özgürlüğü esas alırsa gelişir”

TESAM, 7. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ni gerçekleştirdi.

TESAM, Sancak Akademi ve İstanbul Gedik Üniversitesi ortaklığında düzenlenen “Sosyal Bilimleri Yeniden Düşünmek” başlık 7. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Gedik Meslek Yüksekokulu kongre salonunda gerçekleşti.

Dr. Yıldırım Deniz

Programın açılış konuşmalarını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Arzu Al ve TESAM Genel Başkan Yardımcısı Dr. Yıldırım Deniz, TESAM’ın yapmış olduğu faaliyetlerden bahsederek, dünyada bulunan önemli düşünce kuruluşları arasında TESAM’ın Türkiye adına önemli faaliyetlerde bulunduğunu belirttiler. TESAM’ın emin adımlar giderek büyüdüğünü de ifade eden Dr. Yıldırım Deniz, önümüzdeki dönemde ana hedefleri arasında bir araştırma üniversiteni kurmak olduğunu söyledi.

“Bir ülke özgürlüğü esas alırsa gelişir”

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen TESAM Kurucu Genel Başkanı Dr. İlyas Bozkurt, 7. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nde, “Özgürlük Güvenlik Dengesinde Türkiye Ekonomisi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.  Teşebbüs, fikir ve inanç özgürlüğü üçgeninde bir sunum gerçekleştiren Bozkurt, Türkiye ekonominde son yıllarda meydana gelen gelişmelere değinerek, ekonominin gelişmesinin özgürlüklere bağlı olduğunu belirtti. “Bir ülke özgürlüğü esas alırsa gelişir” diyerek, gençlere de tavsiyede bulunan Başkan Bozkurt, hukukun üstünlüğünün, demokrasinin ve temel insan haklarının her dönem korunması gerektiğini vurguladı.

Dr. İlyas Bozkurt

Yeni ama etkili bir üniversite

Başkan Bozkurt’un ardından konuşma yapan İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik de, uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her zaman Türkiye’nin gelişimi için ufuk açan çalışmalara imza attıklarını belirten Kesik, henüz 13 yıllık bir üniversite olmalarına rağmen onlarca bilimsel çalışma ve araştırmayı hayata geçirdiklerini söyledi. Gelecek yıllar için de önemli projelerinin olacağını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Ahmet Kesik, TESAM ile bundan sonra da işbirliğini artırarak sürdüreceklerini ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Kesik

Kongrenin ilk oturumu

Konuşmaların ardından kongrenin açılış oturumlarına geçildi. Başkanlığını Doç. Dr. Arzu Al’ın yaptığı ilk oturumda, ilk konuşmacı Prof. Dr. Hülya Kasapoğlu Çengel oldu. Çengel, “Türk Dünyasında Dil ve Kültür Birliği, Son Deneyimler: Kazakistan Örneği” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra konuşan Prof. Dr. Veysel Bozkurt da “Yapay Zeka ve Sosyal Bilimlere Etkisi” başlıklı konuşma yaptı. Son olarak Prof. Dr. Şakir Dinçşahin ise “Sosyal Bilimlerde Yöntem ve İdeoloji” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Kongrenin ikinci oturumu

Öğleden sonra yapılan oturumda ise, Dr. Öğr. Üyesi Özgür Sayın, “Güncel Kent Araştırmalarında Büyük Veri ve Yapay Zeka Kullanımı: Eğilimler ve Öneriler”, Dr. Öğr. Üyesi Selim Sezer, “Türkiye’nin Ortadoğu Politikaları: 100 Yılın Muhasebesi ve Olasılıklar”, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özcan ise “Nihilizm, Güç ve Ahlak: Peyami Safa’nın Siyasal-Ahlaki Düşüncesinde Friedrich Nietzsche’nin Gölgesi” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

2 gün süren kongre, plaket takdim törenlerinin ardından sona erdi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku