BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

CHP’den Staj ve Çıraklık Mağdurları İçin Çağdı! Destek Açıklaması

CHP milletvekilleri, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleriyle bir araya gelerek stajyer ve çırakların işe başladıkları günün emekliliğe sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi çağrısında bulundu. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Konya Milletvekili Barış Bektaş’ın liderliğinde Meclis’te düzenlenen basın toplantısında konuşan milletvekilleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a seslenerek bu konuda çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Gürer, Bakan Işıkhan’ın “gündemimizde yok” açıklamasının düşündürücü olduğunu belirterek, staj sigortası ve kademeli emeklilik konusundaki görüşlerinin hayal kırıklığı yarattığını ifade etti. Son dönemde staj veya çıraklık yapan öğrencilerin iş kazaları sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çeken Gürer, bu durumun acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Özellikle işe başladıkları günün emekliliğe esas sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi gerektiğini dile getiren Gürer, bu konuda yaşanan mağduriyetin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, muhalefet partileri olarak konuyu kanun teklifleri ve soru önergeleriyle gündemde tutacaklarını belirtti.

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş da staj ve çıraklık mağdurlarının taleplerinin anayasal bir hak olduğunu vurgulayarak, öğrencilik döneminde başlatılan sigorta tescillerinin emeklilikte de dikkate alınması gerektiğini söyledi. Bektaş, bu konuda acil önlemlerin alınması gerektiğini ve mağduriyetlerin giderilmesi için çaba göstereceklerini belirtti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku