BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Değişimin Önünü Sonuna Kadar Açacağım: Kemal Kılıçdaroğlu’nun Vizyonu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti grubunun toplantısında yaptığı konuşmada çeşitli konulara değindi ve dikkat çeken ifadeler kullandı. İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ana başlıkları:

Şehitlerimize ve MKE’deki İşçi Kaybına Dair:

Kılıçdaroğlu, konuşmasına iki şehidin olduğunu ve MKE’de hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Olayın takipçisi olacaklarını ve yaşanan facianın nedenini araştıracaklarını belirtti.

Tutuklu Milletvekili Can Atalay:

Tutuklu milletvekili Can Atalay’ın durumuna dikkat çekerek, CHP’nin haksızlık ve hukuksuzluklara karşı mücadele ettiğini vurguladı. Anayasa’ya aykırı olarak hapiste tutulan bir milletvekilinin durumunu eleştirdi ve Meclis Başkanı’nın bu konuda suskun kalamayacağını belirtti.

Seçim Sonuçları:

Seçimlerden sonra CHP’nin beklentilerini karşılayamadığını ve kazanamadıklarını açıkça ifade etti. Ancak yolumuzun doğru olduğunu ve ağır bir yük taşıdıklarını söyledi. CHP’nin 85 milyonun yükünü çeken bir parti olduğunu vurguladı.

Haksızlığa Uğrayanların Yanında Olma:

CHP’nin haksızlığa uğrayanların yanında olduğunu ve herhangi bir kişiye haksızlık yapıldığında sahip çıkmalarının gerektiğini ifade etti. Partinin demokrasinin ve insan haklarının güvencesi olduğunu belirtti.

Değişim İradesi:

CHP’nin değişim ve yenilenme iradesine vurgu yaparak, demokrasiyi gerçek anlamda Türkiye’ye getirmek için yoluna devam edeceklerini söyledi. Partinin Türkiye’yi herkesin yaşam tarzına saygı gösterilen, demokratik ve güzel bir ülke haline getirmek için çalışacağını belirtti.

Yalan Siyasetine Karşı Duruş:

CHP’nin yalan siyasetine karşı durduğunu ve hakikatin yanında yer aldığını söyledi. Demokratik yollarla gençler ve kadınlarla daha fazla kazanım elde etmek için çalışacaklarını ifade etti.

Vatandaşlarla Bağın Güçlendirilmesi:

CHP’nin hiçbir vatandaşına kızgın veya küskün olmadığını ve herkesin T.C. vatandaşı olarak aynı ülkenin parçası olduğunu belirtti. Montajlar ve karamalarla aralarına nifak sokulmaya çalışıldığını söyledi ve zalimlere boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

CHP Genel Başkanı olarak yaptığı açıklamalarda partiye ve mücadeleye olan bağlılığını ve gelecek vizyonunu vurguladı. İşte Kılıçdaroğlu‘nun açıklamalarından derlenen ana başlıklar ve mesajları:

Yükün Farkında Olmak:

Omuzlarındaki yükün farkında olduklarını ve CHP Genel Başkanı olmanın onuruyla bu mücadeleye nefer olarak katıldığını ifade etti. Partinin geçmişinden gelen idam fermanlarıyla vatan mücadelesi veren bir parti olduğunu hatırlattı.

Uzun Hedefli Düşünmek:

Genel Başkan olarak sadece bugünü ve yakın geleceği değil, uzun vadeli yapıyı düşündüğünü belirten Kılıçdaroğlu, gemiyi sağlam limana götürmenin kaptanın görevi olduğunu ve bunu herkesin bilmesini istedi.

Değerlere Bağlılık:

Partinin ve devletin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerine bağlı olduğunu vurguladı. CHP’nin değerlerini her zaman koruduğunu ve bunu sıradan bir üye olarak da devam ettireceğini söyledi.

Yenilenme ve Değişim:

Bireysel beklentilerden arınmanın önemine değindi ve yenilenmenin ve değişimin önünü açacağını belirtti. Partiye üye olan gençlerin ve vatandaşların omuz vererek bu mücadeleye katılmasını istedi.

İlkelerden Taviz Vermemek:

Haramzadelerin sofrasına oturmadığını, sarayın sofrasına diz çökmediğini ve doğru ve hak bildiğini söylemekten asla geri adım atmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP’nin vatanı dişiyle tırnağıyla koruyan bir parti olduğunu vurguladı.

Mücadele ve Birlikte Çalışma:

Sanatçılarla, gençlerin uyuşturucu baronlarıyla ve beşli çeteyle mücadele ettiğini ve bu mücadeleye devam edeceğini belirtti. Köklü bir çınarın altında yeni filizler ve kadrolarla mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Gençlere Sesleniş:

Gençlere yönelik bir çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, partinin mücadelesine destek olmalarını ve üye olmalarını istedi. Bireysel beklentilerden arınıp, vatana hizmet etmenin önemine vurgu yaptı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku