BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EMADDER Eskişehir’de Çağrıda Bulundu! “Bir Gecede 17 Sene Yaşlandık”

Eskişehir’de Emeklilikte Adaletsizlik Protestosu düzenlendi. EMADDER Eskişehir İl Temsilcisi Süleyman Yamak liderliğinde gerçekleştirilen eylemde, “Bir Gecede 17 Sene Yaşlandık” sloganıyla seslerini duyurdular. Yamak, EYT yasasının belirli bir tarihten önce sigortalı olanları kapsamasının adaletsizliğe neden olduğunu belirterek, mağduriyetlerini dile getirdi. Basın açıklamasında, 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olanların yaşadığı mağduriyete dikkat çekildi.

Eylemde konuşan Yamak, EYT yasasının emeklilik süreçlerinde büyük adaletsizliklere yol açtığını vurgulayarak, geç başlamanın emeklilik yaşlarında 17-20 yıl fark yarattığını ifade etti. Adalet talebinin anayasal eşitlik ilkesiyle bağdaşmadığını belirten Yamak, EYT mağdurlarının haklarını aramak için mücadele edeceklerini vurguladı. Yamak, yapılan mitingler ve basın açıklamalarıyla adaletsizliği gündeme taşıdıklarını ve mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, hükümet ve tüm siyasi partilere çağrıda bulunan Yamak, adaletsizliğin çözülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, EYT mağdurlarının yaşadığı duygusal ve psikolojik zorluklara da dikkat çekti. Yamak, 3 Mart tarihinden sonra yaşananları anlatarak, emeklerinin boşa sayılması ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeleriyle mücadele ettiklerini aktardı. EYT mağdurları, adaletin sağlanması için mücadelelerine devam edeceklerini vurguladılar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku