BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EMADDER Eskişehir’de Eylem Yaptı! Hep Birlikte “Bir Gecede 17 Sene Yaşladık” Diye Bağırdı

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Eskişehir İl Temsilcisi Süleyman Yamak, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasasının sadece belirli bir tarihten önce çalışanları kapsadığını ve bu durumun adaletsizliğe neden olduğunu belirterek, adalet talebini yineledi. Düzenlenen basın açıklamasında, 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olarak çalışmaya başlayanların mağduriyetine dikkat çekildi.

Açıklamada konuşan EMADDER Eskişehir İl Temsilcisi Süleyman Yamak, EYT yasasının sadece belirli bir tarihten önce sigortalı olanları kapsadığını ve bu durumun emeklilik süreçlerinde büyük adaletsizliklere yol açtığını vurguladı. Yamak, 1 gün, 1 ay veya birkaç yıl geç çalışmaya başlanmasının, emeklilik yaşlarında 17-20 yıl fark oluşturduğunu belirtti.

Adalet talebinin anayasal eşitlik ilkesiyle bağdaşmadığını vurgulayan Yamak, EYT mağdurlarının haklarını aramak için bir araya gelerek seslerini duyurmaya devam edeceklerini söyledi. Yamak, yapılan mitingler ve basın açıklamalarıyla adaletsizliği gündeme taşıdıklarını ve bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti.

EYT mağdurlarının seslerini duyurmak için verdikleri mücadeleye devam edeceklerini dile getiren Yamak, “Bizleri görmezden gelemezsiniz. Haklarımıza kavuşana kadar buradayız ve mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi. Yamak ayrıca, Cumhurbaşkanı, hükümet ve tüm siyasi partilere çağrıda bulunarak, adaletsizliğin çözülmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada, EYT mağdurlarının yaşadığı duygusal ve psikolojik zorluklara da dikkat çekildi. Yamak, 3 Mart tarihinden sonra yaşananları anlatarak, emeklerinin boşa sayılması ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeleriyle nasıl mücadele ettiklerini aktardı. EYT mağdurları, adaletin sağlanması için mücadelelerine devam edeceklerini vurguladılar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku