BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EMADDER İzmit’te Eylem! “Bir Gecede 17 Yaş Yaşlandık”

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), Kocaeli Temsilciliği önderliğinde İzmit’te düzenlediği eylemle, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusundaki adaletsizliğe dikkat çekti ve kademeli emeklilik düzenlemesi talebinde bulundu.

Eylem, İzmit Kent Meydanı’nda gerçekleşti ve EMADDER, 9 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olanların mağdur edildiğini vurguladı. CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, CHP İl Başkanı Bülent Sarı, EMADDER Yöneticisi Aykut Uğurlu, EMADDER Derneği kurucu üyelerinden Çoşkun Şatır, EMADDER Derneği Kocaeli İl Temsilcisi Azize Daler ve farklı şehirlerin il temsilcileri ile birlikte vatandaşlar da eyleme katıldı.

Eylemde konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, çalışanların haklarını savunmalarını ve mücadelelerini sürdürmelerini istedi. Ayrıca, hakkaniyet ve adaletin sağlanması için sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

EMADDER Derneği Kocaeli İl Temsilcisi Azize Daler ise basın açıklamasında, 3 Mart 2023 tarihinde yeniden düzenlenen EYT yasasının adaletli bir düzenleme olmadığını dile getirdi. Daler, özellikle 9 Eylül 1999 tarihinden sonra sisteme giren çalışanların mağduriyet yaşadığını ve kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 17 yıl gibi bir fark oluştuğunu vurguladı. Bu durumun anayasal eşitlik ilkesiyle bağdaşmadığını belirtti.

EMADDER İzmit’te düzenlenen eylemde konuşan Azize Daler, “Haklarımızı elde edene kadar burada olmaya devam edeceğiz” dedi. EMADDER’in bu adaletsizliği duyurmak için basın açıklamaları düzenlemeye devam edeceğini belirtti.

Açıklamasının devamında Daler, 2000’lerin asıl amacının ne erken emekli olmak ne de EYT kapsamına dahil olmak olduğunu ifade etti. 3 Mart tarihinden sonra yaşanan süreci ve hissettikleri duyguları paylaşarak, yaşadıkları mağduriyeti anlattı. Ülkemizde kendilerini ikinci sınıf vatandaş gibi hissettiklerini ve adaletsizlikle karşı karşıya olduklarını belirtti.

EMADDER’in eylemi, EYT mağdurlarının haklarını aramak için kararlılıkla mücadele ettiğini ve toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladığını gösterdi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku