BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EMADDER Üyeleri İsyan Etti! “1 Gecede 17 Sene Yaşlandık”

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) üyeleri, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununa çözüm bulunması için Kocaeli Meydanı’nda seslerini yükseltti. 9 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olanların mağdur edildiğini ifade eden EMADDER üyeleri, kademeli emeklilik düzenlemesi talebinde bulundu.

Basın açıklamasına CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, CHP İl Başkanı Bülent Sarı, EMADDER Yöneticisi Aykut Uğurlu, EMADDER Derneği kurucu üyelerinden Çoşkun Şatır, EMADDER Derneği Kocaeli İl Temsilcisi Azize Daler ve farklı şehirlerin il temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Muhip Kanko, basın açıklaması öncesinde yaptığı konuşmada, çalışanların haklarını aramaları ve mücadelelerini sürdürmeleri gerektiğini vurgulayarak, EYT sorununun takipçisi olacaklarını belirtti.

Azize Daler ise basın açıklamasında, 3 Mart 2023 tarihinde yapılan EYT düzenlemesinin sadece 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde SGK girişi olanları kapsadığını ve bu durumun adaletsizlik yarattığını dile getirdi. Daler, 1999 sonrası sisteme girenlerin, benzer prim günlerine sahip olmalarına rağmen emeklilik yaşlarında büyük farklar olduğunu ve bu durumun anayasanın eşitlik ilkesiyle bağdaşmadığını ifade etti.

EMADDER üyeleri, mağduriyetlerinin son bulması için kademeli emeklilik düzenlemesi talep ediyor. Bu düzenleme olmadan, EYT mağdurlarının haklarının gasp edildiğini ve adaletsizlikle karşı karşıya olduklarını vurguluyorlar. İlerleyen süreçte de seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirtiyorlar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku