Site icon Buzdağı Haber

Emekli maaş zammı için kritik hafta, gözler Meclis’e çevrildi

Emekli maaş farkları yattı mı, ne zaman yatırılacak? Emekli maaş farkları yattı mı, ne zaman yatırılacak? Ek zamlı emekli maaşları ne zaman ödenecek? 2024 ocak ayı tahsis numarasına göre 4A-4B maaş ödeme günleri Emekliye maaş farkları ve ek zam ne zaman yatacak? Emekliye ek maaş zammında gözler Meclis’te… İşte cevaplar…

Kademeli emeklilikle ilgili beklentilerin ardından şimdi de emekli maaşlarına yapılacak ek zamlar ve maaş farkları gündemde. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yüzde 5 ek zam teklifi, bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaşması bekleniyor. Peki, emeklilere ek maaş zammı ve maaş farkları ne zaman hesaplara yatacak?

Emeklilere yönelik ek zam ve maaş farklarının hesaplanması, Genel Kurul’un teklifi onaylaması sonrasında gerçekleşiyor. Şu anda, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında bulunan emeklilerin zamsız maaşları tahsis numaralarına göre hesaplara yatırılmaya başlandı. Ancak, ek zamların ve maaş farklarının hesaplanarak ne zaman ödeneceği merak konusu.

2024 Ocak ayı itibarıyla emeklilere yapılacak olan ek zam ve maaş farkları, Genel Kurul’un onayının ardından belirlenen tarihlerde hesaplara yatırılacak. Bu kapsamda, 6 aylık enflasyon farkına göre yüzde 37,57’lik zam artışı kazanan emeklilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ek yüzde 5 zam da eklenmişti.

SSK emeklilikleri 17 Ocak’ta, Bağ-Kur emeklilikleri ise 25 Ocak’tan itibaren zamsız maaşlarını almaya başlayacak. Ancak, ek zam farkının ne zaman ödeneceğiyle ilgili kesin bir tarih henüz açıklanmadı.

Gözler şu anda Meclis’e çevrildi. TBMM Genel Kurulu, en düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltilmesi ve SSK, Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 5 ilave edilmesi gibi düzenlemeleri içeren çalışma hayatıyla ilgili kanun teklifini bu hafta ele alacak. Tasarının yasalaşmasıyla birlikte, emeklilere yönelik ek zam ve maaş farklarının ödeme tarihleri netleşecek.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği ek yüzde 5 zamın, şubat ayındaki maaşlara yansıtılması öngörülüyor. Ancak, kesin tarih ve detaylar, Meclis’in onayının ardından resmi açıklamalarla duyurulacak. Emeklilere yapılacak olan bu düzenlemeler, emeklilerin maddi durumlarını olumlu yönde etkileyecek ve yaşam standartlarını artıracak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version