Site icon Buzdağı Haber

Emekli Vatandaşlara Özel 1.000 TL Destek! 500 TL Et Yardımı, 500 TL Doğalgaz Yardımı Ödemeleri Başladı

Emekli Vatandaşlara Özel 1.000 TL Destek! 500 TL Et Yardımı, 500 TL Doğalgaz Yardımı Ödemeleri Başladı

Emekli Vatandaşlara Özel 1.000 TL Destek! 500 TL Et Yardımı, 500 TL Doğalgaz Yardımı Ödemeleri Başladı

Emeklilere dair önemli gelişmeler ardı ardına yaşanırken, son açıklamalara göre SSK ve Bağkur emeklileri de zam müjdesi aldı. Asgari ücretteki yüzde 49’luk artış ve memur maaşlarındaki toplu sözleşme zammının yankıları sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 5 artış yapılacağını ve maaşların yüzde 42.6 oranında yükseleceğini açıkladı.

Zam haberlerinin yanı sıra, Türkiye genelinde birçok belediye de emeklilere destek projelerini hayata geçiriyor. Emekliler, belediyelerin bu projelerini yakından takip ediyorlar.

Emeklilere Destek Ödemesi:

17-28 Ocak tarihleri arasında SSK ve Bağkur emeklilerine tahsis numaralarının son rakamlarına göre zamlı maaşlar iletilecek. Bu süreçte milyonlarca emekli, maaş zamlarını yakından takip ederken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, emeklilere sağlanacak olan destekle ilgili açıklamalarda bulundu. Açlık sınırının altında maaş alan ve sosyal yardım alma hakkına sahip emeklilere aylık 1000 TL destek verileceğini belirten Yavaş, ayrıca her ay 400 TL et desteği ve kış aylarında aylık 500 TL doğal gaz desteği sağlanacağını duyurdu.

Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Değerli emeklilerimiz, sizi en çok ihtiyacınız olan dönemde yalnız bırakmayacağız. Açlık sınırının altında maaş alan ve sosyal yardım alma hakkı olan emeklilere verdiğimiz aylık 1000 TL desteği sürdüreceğiz. Ayrıca her ay 400 TL et desteği ve kış aylarında aylık 500 TL doğal gaz desteğiyle yanınızda olacağız” ifadelerine yer verdi.

Emekli Promosyonları 2024 Son Durum:

Emekli maaşları ve çeşitli ödemelerle ilgili yapılan araştırmalarda, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri, bankaların maaş aralıklarına göre sunduğu promosyonlara odaklanıyor. 2024 yılında promosyonlarda olup olmayacağı merak edilirken, bazı bankalar ocak ayında promosyonlarda zam yaptılar. Gerçekleşen artışlarla birlikte promosyon ödemeleri 15.000 TL’ye kadar çıkarken, ilerleyen dönemlerde promosyonlarda değişiklik olması durumunda bankaların resmi internet siteleri üzerinden kamuoyu bilgilendirilecek.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version