BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Enflasyon Raporu 2024-II: Merkez Bankası’ndan Yeni Tahminler Geliyor!

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 9 Mayıs Perşembe günü saat 10.30’da Enflasyon Raporu 2024-II‘yi tanıtmak üzere bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. Toplantı TCMB İdare Merkezi’nde gerçekleşecek ve internet sitesi ile resmi sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanacak.

Basın mensupları ve ekonomistlerin toplantıyı takip edebilmeleri için 8 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 14.00’e kadar basin@tcmb.gov.tr elektronik posta adresine isimlerini bildirmeleri gerekiyor.

Peki bu raporda neler var?

2024 yılı için enflasyon tahminleri, son gelişmeler ve TCMB’nin enflasyonu düşürmek için uyguladığı politikalar bu raporda ele alınacak başlıca konular arasında yer alıyor.

Hatırlanacağı üzere, TCMB, 2024 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 olarak açıklamıştı. Bu tahmin, Enflasyon Raporu 2024-II‘de güncellenebilir.

Ekonomistler, son dönemdeki küresel gelişmeler ve döviz kurundaki dalgalanmalar göz önüne alındığında, TCMB’nin enflasyon tahminini yukarı revize edebileceğini düşünüyor.

Ayrıca, raporda, gıda fiyatlarındaki artış, arz zinciri sorunları ve enflasyonla mücadelede atılan adımlar gibi konulara da yer verilmesi bekleniyor.

Enflasyon Raporu 2024-II, Türkiye ekonomisi ve mali piyasalar için oldukça önemli bir belge niteliğinde. Bu nedenle, yatırımcılar, iş dünyası ve kamuoyu bu rapordan çıkan sonuçları yakından takip edecek.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku