BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Erzurum’da İBB Başkanı İmamoğlu’nun Mitingine Yönelik Saldırı Düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum’da düzenlediği miting sırasında kalabalığın arasından atılan taşlar nedeniyle konuşmasını yarıda kesmek zorunda kaldı. İmamoğlu, olay sonrası konuşmasında kalabalığa sakin olmaları çağrısında bulundu ve taş atan kişileri kınadı.

İmamoğlu’nun konuşması sırasında bir grup taş atması, mitingde gerilim yarattı. İmamoğlu, kalabalığa hitap ettiği sırada, bir avuç insanın kalplerinin buzla kaplı olabileceğini ve onların yaptıklarına asla aldırış edilmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, bu kişilerin yaptıklarından pişman olacaklarını belirtti.

İmamoğlu, konuşmasında Erzurum’un ekonomik kriz, yoksulluk gibi sorunlarına da değindi. Ayrıca, polisin olayları seyrettiğini ve yaralanan vatandaşlar olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında, Erzurum Valisi ve Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağını da açıkladı.

Korumaları tarafından otobüs üzerinden indirilen İmamoğlu, otobüs içerisinden konuşmasına devam etti ancak daha sonra olayların sakinleşmemesi üzerine mitingi yarıda kesmek zorunda kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak seçim kampanyası kapsamında Erzurum’da miting yapmak üzere kente geldi. Ancak miting sırasında bir grup tarafından atılan taşlar nedeniyle konuşması yarıda kesildi. İmamoğlu’nun otobüsüne binerek kent gezisine devam etmek istemesine rağmen olaylar devam etti.

İmamoğlu, olaya müdahale edilmesi için polisi harekete geçirmeye çağırdı. Otobüsüyle kent turuna devam edeceğini söyleyen İmamoğlu, polis müdahalesinin ardından kalabalığın yatışmasıyla mitingine devam etti.

Ancak bu kez kalabalık içindeki bir grup, bozkurt işareti yaparak İmamoğlu’na ve yanındaki heyete saldırmaya çalıştı. Sonrasında ise vatandaşlar ile bozkurt işareti yapan grup birbirine eşya fırlatmaya başladı, ardından kalabalıktan “Hükümet istifa” sloganları duyuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tarık Balyalı, Halk TV’de yaptığı açıklamada, “Taş yağmuruna tutulduk” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özgen Nama ise Twitter’da yaptığı açıklamada, “HÜDA PAR’lı ve MHP’li bir grubun saldırısı ve tacizi ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı. Polisin provokasyona yol açan kişilere engel olmadığı belirtilirken, olayların ardından Erzurum Valiliği konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Bu olay, seçim kampanyalarında şiddetin artmasına ve siyasi atmosferin gerilmesine neden oldu. Siyasi partiler, kampanyaları sırasında güvenlik önlemlerini arttırmak zorunda kaldı.

Erzurum’da Gerçekleşen Saldırıya Siyasi Partilerden Tepki Geldi: Birlik ve Beraberliğimiz Güçlü!

Erzurum’da gerçekleşen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu otobüse yapılan saldırı, siyasi partilerin tepkisini çekti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, saldırıya ilişkin Twitter hesabından paylaştığı mesajında “Uğradıkları çirkin saldırı nedeniyle Sn. @ekrem_imamoglu’na ve değerli Erzurumlu vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu provokasyonu gerçekleştirenleri ve seyirci kalan idarecileri kınıyorum! Bizler sabırla, sakin ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz!” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Bu seçimin geleceğimiz açısından ne kadar önemli olduğunu iktidarın yaptıklarından ve yaşattıklarından anlıyoruz. Ancak her ne olursa olsun vatandaşlarımızın siyasi haklarını gasp etmeye değmez! Daha ötesi bir kişinin bile kalbini kırmaya değmez. Böyle düşünmemiz gerekirken Saraylılar neler yapıyor. Kardeşi kardeşe düşürüyorlar. Maalesef kendi tabirleriyle iktidar şirazesini kaybetti. Bedelini halka ödetmeye çalışıyorlar. Kimse merak etmesin; kazanan sağduyu, kardeşlik ve tüm Türkiye olacak!” şeklinde konuştu.

Saldırıya diğer siyasi partiler de tepki gösterdi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, saldırının kabul edilemez olduğunu belirtirken, “Ekrem İmamoğlu’nun otobüsüne yapılan saldırıyı kınıyoruz. Siyaset dilini kirletenler, şiddeti körükleyenler, kardeşliğimizi zedeleyenler tarih önünde hesap vereceklerdir. Birlik ve beraberliğimiz güçlü!” ifadelerini kullandı.

Saldırıya AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Şahin de tepki göstererek, “Siyasi görüşleri ne olursa olsun herkesin ifade hürriyeti, eşit, özgür ve demokratik bir ortamda seçimlerini yapabilmesi en temel haklarıdır. Ancak, bugün gerçekleşen saldırı kabul edilemez” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu: “Polisler hiçbir şey yapmadı, bu bir talimattı”

Erzurum’da gerçekleşen seçim mitinginde saldırıya uğrayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, olayın ardından yaptığı ilk açıklamada yaşananları anlattı. İmamoğlu, Büyükşehir belediyesinin büyük nezaketsizlik gösterdiğini ifade ederek, otobüslerinin alana yığıldığını ve bu davranışı kendisine yakıştıramadığını söyledi.

Daha sonra vali ile irtibat kurulduğunu ve valinin gerekli tedbirlerin alındığını bildirdiğini belirten İmamoğlu, konuşma yapacakları alana geldiklerinde her yerden taş yağdığını ve polislerin hiçbirinin kılını kıpırdatmadığını dile getirdi. İmamoğlu, bu durumun bir talimat olduğunu düşündüğünü ve milletin kafasına taşların atıldığını ifade etti.

İmamoğlu, konuşmasının beşinci dakikasında taşların etkisiyle konuşmasını kestiğini ve oradan otobüsle ayrıldığını belirtti. Emniyet müdürü olmak üzere suç duyurusunda bulunacağını da açıklayan İmamoğlu, saldırının kendilerine yönelik bir provokasyon olduğunu düşündüklerini söyledi.

Yaşanan saldırıyı kınayan İmamoğlu, “Seçimler demokrasinin temel taşlarındandır ve vatandaşların siyasi haklarını gasp etmek asla kabul edilemez” dedi. Ayrıca, saldırıya karşı sessiz kalan idarecileri de eleştirerek, güvenlik güçlerinin saldırıyı önlemedeki tutarsızlığını da dile getirdi.

İmamoğlu Erzurum mitingi öncesi alana gelen otobüslerden dolayı belediye başkanını sorumlu tuttu: Hemşerilerimle buluşmamıza engel olunmaya çalışılıyor.

“Erzurum’da Siyasi Gerilim: İmamoğlu’nun Mitingine Nezaketsizlik İddiası ve Sekmen’in Yanıtı”

Erzurum’da gerçekleşen olaylar, siyasi partiler arasındaki gerilimi arttırdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum ziyaretinde yapacağı miting öncesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi otobüslerini miting alanına yığarak İmamoğlu’na engel olmaya çalıştı. İmamoğlu, bu durumu Twitter üzerinden paylaşarak tepkisini dile getirdi. Ayrıca, Erzurumlu hemşerileriyle saat 18.00’de yapacakları buluşmaya engel olunmaya çalışıldığını ifade etti ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i nezaketsizlikle suçladı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da bu konuda görüşlerini Twitter üzerinden paylaştı ve İmamoğlu’nun engellenemeyeceğini belirtti. Ancak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bu iddialara karşı çıkarak, CHP’nin miting alanını dolduramayacağını anladığı için sağı solu karalayarak “Miting yapmamıza izin verilmiyor” imajını oluşturduğunu söyledi.

Siyasi partiler arasında yaşanan bu gerilimli durum, Erzurum’da miting yapmak isteyen siyasi partilerin zorluklarla karşılaşabileceği ihtimalini ortaya çıkardı. İmamoğlu’nun yaptığı suç duyurusu, olayların yargıya taşınabileceği ihtimalini de beraberinde getirdi. Bu olaylar, Türkiye’nin siyasi gündemine de hızlı bir şekilde girdi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku