BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EYT’lilere Altın Tavsiyeler

İslam Memiş, Altın ve Para Piyasaları konusunda uzman bir isimdir ve bu sefer EYT’li vatandaşlar için altın yatırımıyla ilgili tavsiyelerde bulundu. Memiş, herkesin merak ettiği sorulara tek tek cevap vererek, EYT’den emekli olan vatandaşların doğru yatırım yapmalarına yardımcı oldu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına dair dikkat çeken tahminlerde bulundu ve EYT’den emekli olan vatandaşlar için önemli tavsiyeler verdi. EYT’den emekli olan vatandaşlara hitap eden Memiş, altın yatırımıyla ilgili merak edilen sorulara yanıt vererek, doğru yatırım stratejileri konusunda rehberlik etti.

İslam Memiş, yatırımcıların altın yatırımı ve EYT konularındaki sorularına yanıt vererek, iki önemli tavsiye sundu. Sosyal medya üzerinden iki kullanıcının “Emekli oldum, paramı nasıl değerlendirmeliyim?” ve “Çeyrek altın mı, cumhuriyet altını mı satın almalıyım?” sorularını yanıtladı.

Memiş’in yatırım tavsiyelerinden biri şöyle oldu: “Eğer EYT çıkmamış olsaydı, zaten 10 yıl boyunca o paraya dokunamazdın. Şimdi ise EYT çıkmadığına göre, parayı BES’e yatırarak %30 devlet katkısından faydalanabilir ve 10 yıl sonra çifte emekli olma şansını yakalayabilirsin” şeklinde ifade etti.

Altın yatırımı konusundaki bir soruya cevap veren Memiş, şunları söyledi: “Hangisini almalıyım, çeyrek mi yoksa cumhuriyet mi?” diye sordu. Ben de, “Çeyrek altın 62 lira, cumhuriyet altınında ise 192 lira işçilik masrafı var. Bu nedenle, saf 24 ayar altın almanızı öneririm. İşçiliklerin gram altın fiyatı 1.410 lira olması gerekiyor, ancak şu anda fiyat 1.373 lira seviyesinde” şeklinde tavsiyede bulundu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku