BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Fuat Oktay Açıkladı! Can Kayıpları Arttı! Yaralananların Sayısıda Arttı!

Pazartesi günü meydana gelen 7.7 lik depremden sonra  türkiye ohal ilan etti. Kahramanmaraş’ta 7.7 lik depremden sonra artçı depremler devam etti. Ardından 10 ilde 3 ay Ohal edildi. Daha sonra bu ohal Resmi Gazetede yayımlandı. Depremin ilk gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan can kayıplarını açıklamıştı.

Fakat aradan 2 gün sonra can kaybı ve yaralı sayıları saatler geçtikçe artmaya devam ediyor. Kahramanmaraş’ta 941 binanın tamamen yıkıldığını bildirdiler. Deprem için yurt dışından insan kaynağı geldi. Japonya’dan arama için insanlar geldi ve komşu ülkemiz olan Yunanistan dan da insan yardımı geldi.

Beraber arama kurtarma çalışmaları yapılsada 10 il de yaşanan deprem yinede yardımlar eksik kaldı. Bu akşam açıklama yapan Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay’ın yaptığı açıklamada can kaybı 5 bin 894 kişi olarak açıklandı. Yaralı sayısı ise 34 bin 810’a yükseldi.

Arama kurtarma çalışmaları canla başla devam ediyor fakat deprem olan yerlerin farklı konumda birden fazla olması sebebiyle her yere aynı müdahale yapılamıyor. Afad, 60 binden den fazla çalışanı deprem olay yerine gönderildi ve en etkili şekilde çalışmalar yapılmaya çalışılıyor. 

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku