BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Güçlü Adımlarla Yükselen Walmart: Vizio Satın Alımından Tarihi Rekorlara!

Walmart’un hisse senedi, bir dizi stratejik hamle ve güçlü finansal performansın ardından tarihi bir yüksek seviyeye ulaştı. Şirketin hisse senetleri, tatil dönemi çeyreğine ilişkin olumlu bir kazanç raporu ile desteklenerek %3′ten fazla yükselerek yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu hisse fiyatındaki artış, Walmart’ın TV üreticisi Vizio’yu 2.3 milyar dolar karşılığında satın alacağını duyurmasının da etkisiyle gerçekleşti. Bu hamle, reklam işini genişletmeyi ve medya ile eticaret yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Vizio’nun satın alınması özellikle önemlidir çünkü bu, Vizio’nun reklam çözümlerini Walmart’ın geniş erişim ve yetenekleriyle bir araya getirir ve Vizio’nun müşteri odaklı işletim sistemi ve SmartCast teknolojisini kullanarak Walmart’ın medya işini dönüştürme potansiyeline sahiptir.

Bu stratejik hamle, reklamverenlerin müşterilerle bağlantı kurma fırsatlarını yaratması beklenerek, Walmart’ın ABD’deki medya işinin büyümesini hızlandırması hedefleniyor. Walmart’ın dördüncü çeyrekteki finansal performansı güçlüydü ve şirket, Wall Street’in beklentilerini aşan bir kazanç açıkladı.

Perakendeci, 2024 mali yılı için 648.1 milyar dolarlık gelirde %6lık bir artışla, hisse başına 6.65 dolarlık düzeltilmiş kazanç payı ile beklenenden daha fazla kazanç açıkladı. Bu büyüme, %3.1‘lik bir ABD eticaret büyümesi ve %6.0‘lık bir aynı mağaza satış büyümesi artışından kaynaklandı.

Şirketin dijital genişleme ve reklamcılığa odaklanması, Vizio’nun satın alımı gibi stratejik hamlelerle kanıtlanmış ve yıl boyunca küresel reklam işinde %28’lik bir artışla onu gelecek için iyi konumlandırmıştır. Walmart CEO’su Doug McMillon, şirketin reklam alanındaki benzersiz avantajlarını vurgulayarak, büyüyen dijital erişimi ve e-ticaret işini reklamverenler için bir araya getirme yeteneğini vurguladı.

Bu strateji, Walmart’ın reklam yeteneklerini artırmakla kalmaz, aynı zamanda fiyatları rekabetçi tutarak ve konfor sağlayarak gelir seviyelerine bakılmaksızın müşterileri çekme ve elde tutma pozisyonunu güçlendirir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku