Site icon Buzdağı Haber

Hastalık İzni Süresince Zam Yapılmayan Çalışan, Şirketine Dava Açtı: 15 Yıllık Davanın Detayları

İngiltere’de bir bilişim şirketinde (IBM) çalışan ve 2008 yılından beri hastalık izninde olan 50 yaşındaki Ian Clifford, şirketine maaş zammı vermediği gerekçesiyle dava açtı. Clifford, akıl sağlığıyla ilgili nedenlerden dolayı hastalık iznine çıktığı ve daha sonra dördüncü evre lösemi teşhisi konulduğu için çalışmaya devam edemedi.

Ancak geçen hafta yayınlanan bir iş hakimi kararı, iddiaların “engellilik ayrımcılığı” oluşturmadığını ve işçinin olumlu muamele gördüğünü belirterek davayı düşürdü. Clifford, Nisan 2013’te şirketiyle bir “uzlaşma anlaşması” yapmıştı. Bu anlaşma, şirketin hastalık ve kaza planına tabi tutulduğu anlamına geliyordu ve Clifford’a 65 yaşına gelene kadar yıllık olarak belirli bir miktar ödeme yapılacaktı.

Ancak Clifford, şirketin 2013 yılından beri maaşına zam yapmadığını iddia ederek Şubat 2022’de mahkemeye başvurdu. Clifford’a göre, enflasyonun gelirini sönümlediği ve zam alamamasının engellilik ayrımcılığı olduğunu savundu. Clifford, “Planın amacı, çalışamayan çalışanlara güvenlik sağlamaktı. Ancak ödemeler sonsuza kadar dondurulursa, bu hedefe ulaşılamaz” şeklinde savunma yaptı.

Maaş Zam Talebi Reddedilen İşçi: Engellilik Ayrımcılığı Davası Devam Ediyor

İngiltere’de hastalık izninde olan ve yüzde 2.5’lik bir maaş zamı isteyen Ian Clifford, talebi reddedildiği için dava açtı. İstihdam yargıcı Paul Housego, Clifford’a ‘engelli olmayanlardan’ daha olumlu davranıldığını ve çalışmadan ödemeler yapıldığını belirterek talebi reddetti.

Clifford ise talebinin ‘açgözlülük’ ile ilgisi olmadığını ve ailesine, özellikle de üniversitede okuyan oğluna mali güvence sağlamak istediği için dava açtığını ifade etti. Clifford, uzun süredir hastalık izninde olmasının kendisini ve ailesini maddi olarak zorladığını ve enflasyonun geliri erittiğini dile getirdi.

Kararın ardından Clifford, mahkemenin verdiği karara itiraz etme hakkını kullanacak. Şirket ise henüz herhangi bir yorumda bulunmadı ve davayı takip etme sürecini sürdürüyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version