BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Hayatını Kaybeden Efsane Futbolcu Pele Kimdir?

Pele, gerçek adı Edson Arantes do Nascimento olan, Brezilyalı eski futbolcu ve futbol tarihinin en önemli isimlerinden biridir. 23 Ekim 1940’ta Brezilya’nın Minas Gerais eyaletinde doğan Pele, kariyeri boyunca Santos, New York Cosmos ve Brezilya Milli Takımı gibi takımlarda forma giymiştir. Pele, futbol kariyeri boyunca birçok önemli başarıya imza atmıştır. Kariyeri boyunca 1281 gol kaydederek Guinness Dünya Rekorları’na girmiştir.

Ayrıca 3 FIFA Dünya Kupası şampiyonluğu, 2 Copa Libertadores şampiyonluğu, 10 Paulista şampiyonluğu, 2 Intercontinental Cup şampiyonluğu ve 1 North American Soccer League şampiyonluğu gibi birçok önemli başarıya sahiptir. Pele, futbol dünyasındaki başarıları ve hayırseverlik faaliyetleri nedeniyle birçok ödül ve onur aldı.

Bunlar arasında FIFA Altın Top Ödülü, FIFA Yüzyılın Oyuncusu Ödülü, FIFA Fair Play Ödülü, İtalya’da Cavaliere della Repubblica unvanı ve Birleşmiş Milletler’in Barış Elçisi unvanı yer alır.

Pele, sadece başarılarıyla değil, aynı zamanda futbol dünyasına getirdiği yeniliklerle de tanınır. Hızı, teknik becerileri ve gol atma yeteneğiyle futbol tarihinde efsaneleşen Pele, birçok futbolsever tarafından tarihin en büyük futbolcusu olarak kabul edilmektedir. Pele 29 Aralık 2022 yılında aramızdan ayrıldı. Fakat kendisi her zaman anılıcak

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku