BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

İŞKUR Cep Harçlığı: Öğrencilere 13.170 TL, Ev Hanımlarına 14.467 TL

Sosyal yardımların artışı devam ederken, İŞKUR tarafından cep harçlığı için yeni başvurular başladı. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları, kursiyerlerini meslek sahibi yapacak ve aynı zamanda günlük cep harçlığı sunacak.

İŞKUR Cep Harçlığı Başvuru Şartları Nelerdir? Kimler Alabilir?

  1. İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
  2. 15 yaşını tamamlamış olmak,
  3. İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
  4. Emekli olmamak,
  5. Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında sigortalı çalışmamak,
  6. Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamak,
  7. Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmamak,
  8. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak.

İŞKUR Cep Harçlığı Ne Kadar, Kaç TL Veriliyor?

İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, kurslara katılan kişilere günlük cep harçlığı verileceği belirtiliyor. İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 438,55 TL, öğrencilere (tam) 438,55 TL, öğrencilere (kısıtlı) 328,91 TL ve işsizlik ödeneği alanlara günlük 219,28 TL ödeme yapılıyor. Ayrıca, geleceğin meslekleri olarak belirlenen programlarda katılımcılara günlük 482,41 TL cep harçlığı ödeniyor.

Bu programlar, çalışmayan ev hanımları, kadınlar, öğrenciler ve diğer işsiz kişiler için ekonomik bir destek sağlayarak, meslek sahibi olma ve iş bulma sürecinde yardımcı oluyor. Başvurular, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, Hizmet Merkezleri veya İŞKUR E-Şube üzerinden yapılabiliyor. Başvurusu kabul edilen kişiler, programlara katıldıkları sürece günlük cep harçlığı almaya hak kazanırlar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku