BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

İstanbul’da Toplu Ulaşımda Devrim: Ücret Entegrasyon Projesi Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından geçen temmuz ayında kabul edilen kararın ardından, pilot bölge olarak belirlenen Arnavutköy’de “Ücret Entegrasyon Projesi” tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, İstanbul’un en büyük meselesinin ulaşım olduğunu vurgulayarak, projeyle kentin ulaşımında önemli bir dönüşüm başlattıklarını belirtti.

Akgün, kurulan altyapı sisteminin İstanbul genelinde de kullanılacağını ve minibüslerin raylı sistemler, deniz yolları ve otobüslerle tam entegre olacağını dile getirdi. Bu sayede toplu ulaşımda geçerli olan indirimli ve aktarmalı bilet avantajlarının minibüslerde de geçerli olacağını ifade etti. Aktarmalı, ücretsiz ve indirimli ödemelerin İBB tarafından sübvanse edileceğini açıkladı.

Ücret entegrasyonundan ilk etapta “17+1” koltuk kapasitesindeki araçların yararlanacağını belirten Akgün, Arnavutköy’deki proje kapsamındaki hatların “ARN2, ARN3, ARN4, ARN5, ARN6, ARN7, ARN8, ARN9, ARN10, ARN11,” olarak belirlendiğini ifade etti.

İstanbul’da başlatılan bu proje, kentin ulaşımında önemli bir adım olarak değerlendirilirken, vatandaşların toplu taşıma sisteminden daha etkin ve uygun fiyatlarla faydalanmasını sağlaması bekleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku