BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, İstifasının Sebebini Açıkladı!

İYİ Parti’nin 27. dönem İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. İstifa mektubunu paylaşan Çıray, kararlarının temelini Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet’e olan sadakatinin oluşturduğunu belirtti.

Aytun Çıray, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kurucu Genel Sekreteri olarak yola çıktığım ve birçok görevde bulunduğum İYİ Parti’den istifa ediyorum. İYİ Parti’nin kuruluşuna katılma kararımın temelinde ülkemizin adeta uçurumun kıyısına getirildiğine yönelik kaygılarım vardı. Amacım, ülkemizi girdiğimiz demokrasi ve hukuksuzluk krizinden çıkarmak ve bunun için de milli bir seferberlik ruhuyla, kuşatılmış muhalefete yeni bir parti ile destek olmak ve Türk milletini harekete geçirerek seçimleri kazanmaktı.”

Çıray, Türkiye’nin içine sürüklendiği girdapla birlikte siyasetin demokratik açıdan çözümünün, merkezde, Atatürk ilkelerine ve kurucu milli değerlere bağlı, CHP ile birlikte cumhuriyet için mücadele edebilecek özgürlükçü bir parti kurmak olduğunu belirtti.

İstifa mektubunda, İYİ Parti içinde yaşanan bir tasfiye operasyonunun başlatıldığı ve bu sürecin İYİ Parti Genel Başkanı’na yönelik bir öfke seline ve güven bunalımına dönüştüğü vurgulandı. Çıray, istifasını kamuoyuna duyurarak İYİ Parti’den ayrıldığını resmi olarak ilan etti.

Aytun Çıray, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet’e olan sadakati temel alan kararlarını açıklayarak İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku