BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Japon deprem uzmanı İstanbul’u ilçe ilçe uyardı

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki: İstanbul Depremi İçin Hazırlıklı Olunmalı

Japon deprem uzmanı ve yüksek inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde olası bir depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli son depremler sonrasında gözler tekrar Marmara Bölgesi’ne çevrildi. Moriwaki, Marmara depremi ve diğer bölgelerde meydana gelen depremleri değerlendirdi.

Moriwaki, Kahramanmaraş’taki son depremin yarattığı yıkımın büyüklüğünü 7.9 olarak değerlendirerek, doğu illerinden başlayarak batıya doğru depremlerin arttığını belirtti. Aynı zamanda bu depremlerin insanlara bir uyarı olduğunu ve hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı. Kahramanmaraş depreminin ardından deniz altında, Kıbrıs tarafında veya diğer illerde depremlerin yaşanabileceğini ifade etti.

Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı’na dikkat çeken Moriwaki, Marmara Bölgesi’nin risk altında olduğunu söyledi. Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kuzey kolunun tehlikeli olduğunu vurgulayarak, İstanbul’un bazı bölgelerinin zemininin depreme dayanıklı olmadığını belirtti. Atatürk Havalimanı, Ataköy, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Avcılar ve Büyükçekmece gibi bölgelerin konut alanları olarak kullanılmaması gerektiğini ifade etti.

İstanbul Depremi’nin ne zaman olacağına dair kesin bir tahmin yapmanın mümkün olmadığını belirten Moriwaki, ancak her zaman bir depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin depreme karşı yeterince hazırlıklı olmadığını söyleyen Moriwaki, deprem eğitiminin daha geniş kapsamlı ve erken yaşlardan itibaren verilmesi gerektiğini dile getirdi. Haftada en az iki kez tatbikat yapmanın önemine vurgu yaparak, deprem konusunda toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku