BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Kademeli Emeklilik Çıkış Tarihi? Kademeli Emeklilikte Son Dakika Gelişmesi

Geçtiğimiz yıl gündeme gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini kaçıranlar için son haftalarda kademeli emeklilik yasası tartışmaları hız kazandı. Sosyal medya ve basında yer alan haberlere göre, kademeli emeklilik yasasıyla ilgili çalışmalar yapıldığına dair iddialar gündeme oturdu. Ancak, kademeli emeklilik ne zaman çıkacak, son durumu nedir?

2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) girişi olan ve EYT düzenlemesini kaçıran SSK ve Bağ-Kur’lu milyonlarca çalışanın umudu kademeli emeklilik yasasında. Torba yasayla Meclis’e gelmesi beklenen kademeli emeklilikte son durum merak konusu.

Kademeli Emeklilik Yasası: Çıkacak mı?

TOBB ETÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, NTV yayınında kademeli emeklilik iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç, kamu bürokratlarına ve diğer kaynaklara yaptığı sorgulamalarda böyle bir çalışmanın olmadığını ifade etti. Şu an için kademeli emeklilik yasasıyla ilgili resmi bir çalışma bulunmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da kademeli emeklilik düzenlemesiyle ilgili çalışma olmadığını doğruladı. Yılmaz, “Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışmamız yok.” şeklinde konuştu.

Gelinen noktada, kademeli emeklilik yasasına ilişkin resmi bir duyuru veya yasal düzenleme bulunmamaktadır. Ancak, konuyla ilgili kamuoyu ve çalışanlar arasındaki ilgi devam etmektedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku