BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Kars’ta Facia: 7 Kişi Hayatını Kaybetti, 22 Kişi Yaralandı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde meydana gelen trajik bir trafik kazasında, Turgut Reis firmasına ait bir yolcu otobüsü, Bursa-Kars seferini sürdürdüğü esnada kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada 7 kişi hayatını kaybederken, 22 kişi de yaralandı. Olay yerine ulaşan sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri, yaralıları kurtarmak için seferber oldu.

Kaza, Erzurum-Kars kara yolunun Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişindeki viyadükten sonra gerçekleşti. Otobüs, viyadüğü geçtikten kısa bir süre sonra kontrolünü kaybederek yaklaşık 50 metre yükseklikten şarampole devrildi ve ters döndü. Maalesef, 7 yolcu kaza yerinde yaşamını yitirdi.

Yaralılar, kaza sonrasında olay yerine sevk edilen ambulanslarla Erzurum ve Kars’taki hastanelere taşındı. Durumu ağır olan bir yaralı içinse kara yoluna iniş yapan ambulans helikopter çağrıldı ve Erzurum’a acil bir şekilde sevk edildi.

Kazanın meydana geldiği bölgede 2022 yılında tamamlanarak trafiğe açılan Karakurt-Horasan Yolu’nun Taşlı Güney-2 Viyadüğü, 574 metre uzunluğunda ve 120 metre yüksekliğindedir.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kars’ta meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Kaza ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” şeklinde bir başsağlığı ve acılarını paylaşma mesajı ile kazayla ilgili olarak adli soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Kaza nedeniyle otoyolun belli bir süre trafiğe kapanacağı ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor. Yetkililer, olay yerindeki incelemelerin ardından kaza hakkında daha fazla bilgi vermeyi planlıyor.

Olay, bölgedeki vatandaşlar ve yakınları arasında büyük bir üzüntüye neden oldu. Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelere ve yakınlarına sabır diliyoruz.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku