BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

KPSS’den 60 Üstü Alan Herkes Başvurabilir! Sosyal Güvenlik Kurumu Memur Alımına Başladı! İşte Başvuru Ekranı ve Şartları

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde toplam 46 sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu alımlar kapsamında 34 Programcı ve 12 Çözümleyici pozisyonu için başvurular kabul edilecek.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar şu şekildedir:

  • 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen genel şartlara haiz olmak.
  • Müracaat tarihi itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almamış olmak.
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan KPSS (B) grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
  • Son başvuru tarihi itibarıyla YDS/e-YDS’den asgari (D) düzeyinde puan almış olmak veya dil yeterliği bakımından bunlara denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak veya yurtiçi/yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmemiş olmak.

Başvuru Süreci Nasıl İşleyecek?

Başvurular, 29 Aralık 2023 – 12 Ocak 2024 tarihleri arasında E-Devlet Kapısı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu/Kariyer Kapısı – Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir. Posta veya kargo ile yapılan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir.

Son Başvuru Tarihi: 12 Ocak 2024

Son başvuru tarihi 12 Ocak 2024 tarihi olarak belirlenmiştir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Detaylı bilgi ve güncel duyurular için SGK resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Başvuru yapacak adaylara başarılar dileriz.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku