BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri T.C. Kimlik Numarasının Son Hanesine Göre Yatıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla Kasım ayında gerçekleşen KYK burs ve kredi ödemelerinin yükseltildiği 2000 TL seviyesine ulaşması öğrenciler arasında büyük bir beklenti yaratmıştı. Bu zam farkı ve yeni ödeme tutarlarına dair merak edilen noktalar ve ödeme takvimi dikkatleri üzerine çekiyor.

Öğrenciler, TC kimlik numaralarının son rakamlarına göre belirlenen ödeme tarihlerine dikkat ediyorlar. Bu çerçevede:

  • TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: 6 Kasım
  • TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: 7 Kasım
  • TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: 8 Kasım
  • TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: 9 Kasım
  • TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: 10 Kasım

Zam uygulanmış ödemelerin hangi tarihte gerçekleşeceği, özellikle öğrenciler arasında büyük bir merak konusu. 1250 TL olan ödemelerin yüzde 60 oranında artırılarak 2000 TL’ye yükseltilmesi, öğrencilerin bütçesine önemli bir destek sağlayacak.

Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamaya göre, zamlı ödemelerin öğrencilerin hesaplarına Ocak ayından itibaren yatırılacağı belirtilmişti. Ancak, bu artışın Kasım ayındaki ödemelere yansıtılıp yansıtılmayacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Öğrenciler, bu artışın Kasım ayı ödemelerine ne şekilde yansıyacağını ve yükseltilmiş tutarların hangi tarihte hesaplarına geçeceğini merakla bekliyorlar.

Ödemelerde yaşanabilecek olası sorunlar için, öğrencilerin bankalarıyla iletişime geçmesi ve gerekirse KYK ile temas kurması gerekiyor. Zamanında yapılmayan ya da eksik yapılan ödemeler konusunda öğrencilerin banka ve KYK ile aktif iletişimde olmaları, ödeme sürecindeki olası aksaklıkların çözümüne yardımcı olacaktır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku