BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Malatya deprem evleri kura çekimi ne zaman?

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından, AFAD tarafından yürütülen deprem konutları inşa çalışmaları hızla devam ediyor. Yapımı tamamlanan evler sahiplerine kavuşuyor ve anahtar teslim törenleri, Hatay’da başlamıştı. Şimdi gözler, Malatya’daki deprem konutlarının kura çekimine çevrildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan projede, Malatya’ya ilk etapta temeli atılan 14 bin 636 TOKİ konutundan yapımı tamamlanan 5 bin 140’ı ile köy evlerinden 1041’i, kurayla sahiplerine teslim edilecek. Malatya genelinde toplamda 77 bin 717 çok katlı afet konutu ve 25 bin 302 köy evi inşa edilmesi planlanıyor.

Kura çekimi ve anahtar teslimi için resmi bir tarih belirtilmemiş olsa da, projenin hızla devam ettiği ve depremzedelerin yeni konutlarına kavuşmalarının en kısa sürede sağlanması için çalışmaların sürdüğü ifade ediliyor.

Deprem konutları kura çekimi ve anahtar teslimi ile ilgili detaylı bilgilerin en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Deprem sonrası mağduriyetleri en aza indirme amacı taşıyan bu projede, Malatya’daki depremzedelerin yeni yaşam alanlarına kavuşmaları için önemli bir adım atılacak.

https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-baskanligi

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku