BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

MEB’den Açıklama: 5 Şubat Pazartesi Okullar Açılacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullar, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı çalışma takvimi kapsamında yarıyıl tatiline girdi. Ancak, tatilin sona ermesiyle birlikte öğrenciler, veliler ve öğretmenler arasında “5 Şubat Pazartesi okullar açılacak mı?” sorusu gündeme geldi.

22 Ocak Pazartesi günü başlayan sömestr tatili, öğrencilerin sınıflara dönmeye hazırlandığı bir döneme denk geldi. Tatilin uzatılacağı veya ikinci dönemin online olarak devam edeceği yönünde sosyal medyada yayılan iddialar, öğrenci ve veliler arasında kaygıya yol açtı.

Bu belirsizliklerin üzerine, öğrenciler doğru bilgiye erişmek için Milli Eğitim Bakanlığı kanallarına yönelerek açıklama beklediler. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yapılan açıklama, öğrencilerin ve velilerin merakını sona erdirdi.

DMM tarafından paylaşılan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 takvimine uygun olarak, okulların ikinci dönemi 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Bu açıklama ile birlikte, söz konusu sosyal medya iddialarının doğruluğu çürütülmüş oldu.

Böylelikle, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin beklediği netlik sağlanmış oldu. Okulların ikinci döneminin, belirlenen takvim dahilinde, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacağı kesinleşti. Bu açıklama ile birlikte, eğitim sürecinin planlanan şekilde devam edeceği belirtildi.

2023-2024 MEB TAKVİMİ

1. Ara Tatil:

13-17 Kasım

15 Tatil: 22 Ocak-5 Şubat

2. Ara Tatil: 8-12 Nisan

Eğitim-Öğretim yılı kapanış: 14 Haziran

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku