BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Meclis’in Gündeme Kademeli Emeklilik Ve 3600 Ek Gösterge! 2. Torba Yasada Neler Var?

Türkiye’nin gündemini sarsan ve vatandaşların yaşamlarını etkileyecek önemli bir gelişme daha yaşandı! 2. Torba yasa, ekonomik düzenlemelerle birlikte emeklilik, prim desteği, ek gösterge gibi konularda atılacak adımları içeriyor. Ancak, Meclis’ten geçip geçmediği konusu hala belirsizliğini koruyor.

Detaylar:

Torba Yasada Neler Var?

  1. Torba yasa, ekonomiye dair birçok önemli düzenlemeyi barındırıyor. Özellikle emeklilik, prim destekleri ve ek gösterge konularındaki değişiklikler büyük ilgi çekiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamaları, yasanın içeriği hakkında önemli ipuçları veriyor.

Ev Hanımlarına Emeklilik Kapısı Açılıyor:
Torba yasanın en dikkat çekici maddelerinden biri, ev hanımlarına yönelik emeklilik imkanı sunacak düzenleme. Bu düzenleme ile ev hanımlarına %33 oranında prim desteği sağlanacak ve isteğe bağlı sigorta sistemi kurularak emeklilik hakları tanınacak.

SSK ve Bağ-Kur Prim Eşitlemesi:
Sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği adına, SSK ve Bağ-Kur prim ödeme gün sayılarının eşitlenmesi üzerinde duruluyor. Prim ödeme süresinin 9000 günden 7200 güne indirilmesi planlanıyor.

3600 Ek Gösterge:
Uzun süredir beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesi de torba yasanın içinde yer alıyor. Bu düzenlemenin hayata geçirilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor ve özellikle birinci döneme yükselen devlet memurları bu düzenlemeden olumlu etkilenecek.

Torba Yasası Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?
Vatandaşlar, yasanın ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda merak içindeler. Yasal düzenleme, TBMM’den onay aldıktan sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu süreç tamamlandığında, mevcut düzenlemelerde ve haklarda değişiklikler yaşanacak.

Sonuç:

  1. Torba yasa, vatandaşların yaşamlarını doğrudan etkileyebilecek birçok düzenlemeyi içeriyor. Meclis sürecinin tamamlanması ve yasal düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle birlikte, bu konularda detaylı bilgilendirme ve rehberlik hizmetleri vatandaşlara sunulacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın açıklamaları, bu süreçte önemli bir yol gösterici olacak.
Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku