BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Meral Akşener’in Çağrısına Belediye Başkanları Ne Dedi?

Muhalefet parti başkanları 2 Mart’ta bir araya gelerek Cumhurbaşkanı adayını seçmeye çalıştılar. Muhalefet partisi İyi parti Altılı masada Cumhurbaşkanı adayının Belediye başkanlarından Mansur Yavaş’ın yada Ekrem İmamoğlu’nun aday gösterilmesi gerektiğini dile getirmiş. Bu kararı kemal kılıçdaroğlu ve diğer Altılı masa üyeleri bu teklifi reddettiler. Meral Akşener, halkın onları istediğini savunarak bu konuda anlaşılamamış ve kemal kılıçdaroğlu kendisinin aday olması için teklifte bulunmuş.

Diğer partiler bunu kabul etmişler fakat meral Akşener bunu reddetmiş. Ardından toplantıdan sonra Meral Akşener canlı yayında bir açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamalarda Artık Altılı masada yer almayacağını dile getirdi. Yaptığı konuşmada Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a çağrıda bulundu.

Bu çağrıdan sonra ekrem İmamoğlu attığı tweet’te şunları karşılık olarak yazdı: “Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum“. diyerek tweet attı. Başka bir tweet’te Kılıçdaroğlunu ile Mansur Yavaş’ı etiketleyerek bunları yazdı:” CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın kilicdarogluk’un ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur”. diyerek yazdı.

Bu açıklamalar ile Ekrem İmamoğlu meral Akşener’in çağrısını reddetti. Ardından Mansur Yavaş’da sosyal medya hesabından:” Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz.

Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir.” paylaşımında bulunarak meral akşener’in çağrısını reddetti. Bu çağrıdan dolayı iki belediye başkanları sosyal medyadan halkın tepkisi ile karşı karşıya kalarak gündeme düştü.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku