BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Müjdeli Haber Geldi: İstanbul ve Marmara Bölgesi’ne Kar Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), yaklaşan hava değişikliğiyle ilgili önemli bir duyuru yaptı. AKOM’un açıklamasına göre, yarın akşam itibarıyla İstanbul ve Marmara Bölgesi genelinde kar yağışı bekleniyor.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle, hafta sonu boyunca bölgede sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının 2-4 derece daha soğuyarak kış değerlerine gerilemesi ve beraberinde yağış geçişlerinin yaşanması tahmin ediliyor.

bugün başlayan yağışların yarın karla karışık yağmur şeklinde devam etmesi öngörülüyor. Özellikle yarın akşamdan itibaren kar yağışının etkili olması bekleniyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği belirtiliyor.

İstanbul’da hava sıcaklıklarının 31 Ocak tarihine kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında seyredeceği, ancak 1-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri civarında veya biraz üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Vatandaşlar, olası kar yağışı ve soğuk hava koşulları nedeniyle dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarılıyor. İBB ve AKOM yetkilileri, herhangi bir olumsuz durumda halkın güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığını ve sürecin yakından takip edildiğini belirtiyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku