Site icon Buzdağı Haber

‘Narkogüç’ Operasyonu: Suç Örgütü Lideri ve 102 Şüpheli Tutuklandı

Ankara merkezli olarak 32 ilde gerçekleştirilen “Narkogüç” operasyonunda, suç örgütü lideri Afganistan uyruklu Jumakhan Ulus (33) ile birlikte 102 şüpheli tutuklandı. Operasyon, uyuşturucu ticareti ve suç gelirini aklama faaliyetleri üzerine kurulu olan bu suç örgütüne yönelik gerçekleştirildi.

9 Kasım tarihinde Ankara merkezli olarak başlatılan operasyon, il Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütüldü.

Uyuşturucu ticareti ve benzeri suç faaliyetleri içeren bu örgütün liderliğini üstlenen Jumakhan Ulus ve onun başında bulunduğu 110’u yabancı uyruklu 243 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı ile koordineli bir şekilde gerçekleştirilen çalışmalarda, örgüt lideri ve yönetici kadrosunun taşınır ve taşınmaz hakları ile mali kurumlardaki tüm hesaplarına el konuldu. Ayrıca, toplamda 33,5 kilogram uyuşturucu, 6 bin 659 uyuşturucu hap ve 3 adet tabanca ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerin bir kısmı adliyeye sevk edildi. Jumakhan Ulus ve beraberindeki 102 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon sonucunda 46 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin işlemleri ise halen devam ediyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version