BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Oscar töreninde En iyi Kadın Oyuncu ödülünü alan oyuncu kimdir, hangi filmlerde yer aldı?

Michelle Yeoh, 6 Ağustos 1962’de Malezya’nın Ipoh şehrinde doğan Malezyalı bir oyuncu ve yapımcıdır. Yeoh, özellikle aksiyon filmlerindeki performanslarıyla tanınır. Yeoh, Malezya’da büyüdü ve İngiltere’de kolejde eğitim aldı. Daha sonra Malezya’ya döndü ve bir televizyon sunucusu olarak çalışmaya başladı. Kısa bir süre sonra oyunculuğa geçiş yaptı ve 1984 yılında “The Owl vs Bombo” adlı bir Hong Kong filmiyle sinema dünyasına adım attı.

Yeoh, Hong Kong sinemasında bir dönem popülerliğini korudu ve Jackie Chan ve Jet Li gibi oyuncularla birlikte birçok aksiyon filmi çekti. En ünlü filmleri arasında “Police Story 3: Supercop”, “Tai Chi Master”, “Crouching Tiger, Hidden Dragon” ve “Tomorrow Never Dies” yer alır.

Yeoh, uluslararası alanda tanınır hale geldikten sonra, Hollywood filmlerinde de yer almaya başladı. Bu filmler arasında “Memoirs of a Geisha”, “Sunshine”, “The Lady” ve “Crazy Rich Asians” yer alır.

2018’de, “Star Trek: Discovery” dizisinde kaptan Philippa Georgiou rolüyle televizyona da geçiş yaptı. Yeoh, aynı zamanda bir UNICEF iyi niyet elçisi ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) büyükelçisi olarak da hizmet vermektedir. En son yer aldığı Her Şey Her Yerde Aynı Anda filminde Oscar da aday gösterildi. Bu film sayesinde En iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku