BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Otomobil severlere müjde Porsche’nin ilk elektrikli SUV’u tanıtıldı

Porsche, Tamamen Elektrikli Yeni Macan Modelini Tanıttı: İşte Özellikleri:

Otomotiv dünyasının önde gelen markalarından biri olan Porsche, elektrikli araç pazarında iddialı bir adım atarak tamamen elektrikli yeni Macan modelini tanıttı. İşte, dikkat çeken özellikleriyle yeni Macan:

  • Porsche Macan, 2014 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana dünya çapında 800 binden fazla satış rakamına ulaşan bir başarı hikayesine sahipti. Şimdi ise tamamen elektrikli yeni Macan ile ikinci nesline geçiş yapıyor.
  • Yeni Macan, Porsche’nin Premium Elektrik Platformu’nda yükselen ilk modeli olma özelliği taşıyor. 100 kWh kapasiteli bataryası ve 800 Volt mimarisiyle şehir içinde 784 km’ye kadar menzil sunuyor.
  • Modelin iki versiyonu bulunuyor: Macan 4 ve Macan Turbo. Macan 4, 408 PS güç üretirken karmada 516 – 613 km, şehir içinde ise 784 km’ye kadar menzil sağlıyor. Macan Turbo ise 639 PS güç üretirken, ortalama 518 – 591 km, şehir içinde ise 765 km’ye kadar menzil vadediyor.
  • Yeni Macan’ın performansı da dikkat çekici. Macan 4, 0’dan 100 km hıza 5,2 saniyede çıkarken, Macan Turbo sadece 3.3 saniyede bu hıza ulaşabiliyor.
  • Bataryanın şarj süresi de oldukça etkileyici. 270 kW DC şarjı destekleyen batarya, yüzde 10’dan yüzde 80 doluluğa yaklaşık 21 dakikada ulaşabiliyor. Ayrıca sürüş sırasında rejenerasyon sayesinde 240 kW’a kadar enerji geri kazanılabiliyor.
  • Yeni Macan’ın tasarımı da göz alıcı. Coupe tavan tasarımı ve çerçevesiz kapılarla gelen model, modern bir görünüme sahip. Ön tarafta LED farlar standart olarak sunulurken, Matrix LED teknolojisi ise opsiyonel olarak sunuluyor.
  • Yeni Macan’ın iç mekanı da teknolojiyle dolu. Taycan ve yeni Cayenne’de gördüğümüz kavisli bir tasarıma sahip 12,6 inç dijital gösterge paneli, 10,9 inç merkezi ekran ve artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip bir HUD (Head Up Display) modelde ilk kez sunuluyor.
  • Macan 4 ve Macan Turbo modellerinde, elektronik kontrollü Porsche Çekiş Yönetimi (ePTM) teknolojisi kullanılıyor. Bu teknoloji, geleneksel bir 4 tekerlekten çekiş sisteminden beş kat daha hızlı çalışarak kaymaya karşı hızlı bir şekilde tepki verebiliyor.
  • Macan Turbo modelinde ise arka aksta yer alan elektronik kontrollü diferansiyel kilidi Porsche Tork Dağıtımı Plus (PTV Plus), yol tutuşunu ve sürüş keyfini arttırıyor.
  • Yeni Macan’da sunulan arka aks yönlendirme sistemi ise 5 derecelik bir dönüş açısına sahip olarak, şehir içi trafikte ve manevra yaparken 11,1 metrelik kompakt bir dönüş çapı sunuyor.

Porsche’nin tamamen elektrikli yeni Macan modeli, performansı, menzili, şık tasarımı ve yenilikçi teknolojileriyle dikkat çekiyor ve elektrikli araç pazarında önemli bir oyuncu olmaya aday görünüyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku