BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Seçim Öncesi Yeni Karar! Kademeli Emeklilik Çıkıyor! Kimler Faydalanacak, Şartlar Neler?

31 Mart yerel seçimleri öncesinde hükümet, sigorta girişi 8 Eylül 1999 sonrası olan vatandaşları ilgilendiren bir çalışma üzerinde yoğunlaşıyor. Kademeli Emeklilik Düzenlemesi adı altında yapılan bu çalışma, emeklilik beklentisi içinde olan milyonlarca kişi için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. İşte detaylar…

Kademeli Emeklilik Düzenlemesi’nin detayları netlik kazanmaya başladı. Özellikle 8 Eylül 1999 ve sonrası SGK girişi olan vatandaşlar için uzun zamandır beklenen bu düzenleme, emeklilik hakkı kazanma sürecinde önemli bir adım olarak görülüyor.

EYT düzenlemesiyle başlayan emeklilik haklarına ilişkin çeşitli beklentiler sonucunda ortaya çıkan bu çalışma, özellikle 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanları kapsayacak. Bu düzenlemeyle birlikte, istenilen koşulları sağlayan vatandaşlar emeklilik hakkını elde edebilecek.

Buna göre, 9 Eylül 1999 sonrası SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı girişi olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için ise 45 yaş ve 6250 prim günü şartı aranacak. Bu şartları sağlayanlar, kademeli emeklilikten faydalanabilecekler.

Hükümetin bu adımı, milyonlarca vatandaşın uzun zamandır beklediği bir gelişme olarak karşılanırken, detayların yakın zamanda resmi olarak duyurulması bekleniyor. Emeklilik sürecindeki vatandaşlar, yeni düzenlemelerin kendilerine sağlayacağı avantajları heyecanla beklemeye devam ediyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku