BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Mağdurları İçin SON DAKİKA Gelişmesi! Erken Emeklilik İçin Yeşil Işık Yandı

Türkiye’de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir konuda önemli gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl TBMM’den geçen EYT düzenlemesiyle birlikte erken emeklilik hakkı elde eden birçok vatandaşın yanı sıra, staj ve çıraklık sigortası mağdurları için umut yeniden doğdu. Yerel seçimlere kısa bir süre kala, staj ve çıraklık mağdurlarını sevindirecek bir haber geldi: Erken emeklilik hakkı çıkıyor!

EYT düzenlemesiyle birlikte, sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 öncesi olan milyonlarca kişi yaş şartı olmadan emekli olurken, staj ve çıraklık sigortası kapsama alınmadı ve bu durum binlerce vatandaşı mağdur etti. Ancak, son dakika haberine göre, yaklaşan yerel seçimler öncesi staj ve çıraklık mağdurlarının da erken emeklilik hayaline kavuşması için yeni bir düzenleme yapılacak gibi görünüyor.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde birçok düzenlemenin gündemde olduğu belirtilirken, özellikle kısmi emeklilik ve kademeli emeklilik düzenlemeleri staj ve çıraklık sigortası mağdurları için umut verici nitelikte. Kısmi emeklilik düzenlemesi içerisinde staj ve çıraklık sigortasının da sayılması bekleniyor. Böylece, EYT düzenlemesinden yararlanamayan staj ve çıraklık mağdurları da erken emeklilik hakkını elde edebilecek.

Peki, milyonlarca kişiyi kapsayan kısmi emeklilik düzenlemesi ne zaman çıkacak? Şu anda TBMM’de 8. yargı paketi görüşmeleri devam ediyor ve bu görüşmeler kapsamında erken emeklilik düzenlemelerinin de öne alınması bekleniyor. Hükümet, seçim öncesinde vatandaşların taleplerini karşılamak ve seçimlere avantajlı girmek istiyor. Bu nedenle, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Mart ayının başında kısmi emeklilik düzenlemesi müjdesi bekleniyor. Bu durumda staj ve çıraklık mağdurları da emeklilik hakkını elde edebilir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku