BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Mağdurları İçin Yeni Umut! Erken Emeklilikte 2160 Gün Prim Eklemesi

Erken emeklilik hayali kuran staj ve çıraklık sigortası mağdurları için yeni bir umut doğdu: Geçmişteki staj ve çıraklık dönemlerine ait 2160 gün, emeklilik hesaplamalarına eklenebilecek.

EYT ile erken emeklilik fırsatı milyonlarca kişinin emekli maaşı almasını sağlamıştı. Ancak staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınmadı ve bu sebeple de çok sayıda vatandaş mağdur oldu. Diye süredir staj ve çıraklık mağdurları hak arayışı içindeydi. Nihayet Bu beklenti karşılıklı oldu. Staj ve çıraklık mağdurları için yeni düzenleme yolda. Yeni formül sayesinde 2160 gün erken emeklilik imkanı ortaya çıkacak.

EYT yasasında kapsam dışı kalan staj ve çıraklık mağdurları bir süredir yaptıkları eylemlerle seslerini duyurmaya çalışıyordu. Yeni düzenleme talebinde bulunan mağdurlar için güzel haberler var. Yeni yıl onları da şans getirecek Çünkü staj ve Çıraklık sigortası mağdurlarına yeni düzenleme geliyor. Bu düzenleme sayesinde 2160 gün erken emeklilik fırsatı tanınacak. Peki kimler faydalanacak? Erken emeklilik kimleri kapsayacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi geçtiğimiz Mart ayında kabul edilmiş ve 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar yaş şartı aranmadan prim gün sayısı ve sigortalılık süresini yerine getirmeleri halinde emekli olma fırsatını yakalamıştı. Ancak staj ve Çıraklık sigortası süresi EYT’de kapsam dışı kaldı. Bu sebeple de yaklaşık 250.000 vatandaş mağdur olduğunu belirterek hükümetten yeni düzenleme beklemeye başladı. Nihayet beklenen düzenlemeye ilişkin ilk adım atıldı. Staj ve Çıraklık sigortası mağdurlarının sesi duyuldu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti.

Son dakika haberine göre staj ve Çıraklık sigortası mağdurları bu dönemi Borçlanma ile ödeyebilecek. Kadınlar 6 yıla kadar erkekler ise 24 aya kadar borçlanma yapma şansına sahip olacak. Böylece staj ve Çıraklık sigortası mağduru kadınlar 2160 gün erken emeklilik fırsatına sahip olurken erkeklerde 2 yıl erken emeklilik imkanı yakalayacak.

Staj ve Çıraklık sigortası mağdurları için erken emeklilik fırsatı tanıyacak olan yeni yöntem heyecanla bekleniyor. Yeni formül vatandaşlar tarafından da büyük bir sevinçle karşılandı. Ocak ayından itibaren staj ve Çıraklık sigortası için yeni düzenlemenin mecliste görüşülmesi ve kabul edilmesi bekleniyor.

Staj ve Çıraklık sigortası düzenlemesi bekleyen yaklaşık 250.000 vatandaş var. bir süredir bu vatandaşların eylemleri de devam ediyor ve sosyal medya üzerinden de seslerini duyurmaya çalışıyorlardı. Nihayet düzenleme müjdesi verildi ve yeni yıldan itibaren staj ve Çıraklık sigortası mağdurlarına da erken emeklilik imkanının gelmesi bekleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku