BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Mağdurlarına CHP’den Destek! ‘Adalet İçin Kabul Edilmeli’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, staj ve çıraklık sürelerinin emekliliğe esas sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi çağrısında bulundu. Gürer, “Stajyer ve çırağın işe başladığı günün emekliliğe esas sigorta başlangıcı olması bir haktır. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir” dedi.

Gürer ve CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleriyle bir araya gelerek Meclis’te bir basın toplantısı düzenledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın staj sigortası ve kademeli emeklilik konusundaki açıklamalarının milyonlarca kişiyi etkilediğini belirten Gürer, Bakan Işıkhan’ın öncelikli görevinin çalışma yaşamındaki sorunlara çözüm üretmek olduğunu vurguladı.

Gürer, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için adımlar atılmasını beklediklerini ifade ederek, “Ancak, staj ve çırak mağdurları ile emeklilikte adalet arayanların beklentileri için ‘gündemimizde yok’ açıklaması bizleri üzdü, kırdı ve düşündürdü” şeklinde konuştu.

Kabul Edilebilir Bir Durum Değil

Gürer, son bir ay içinde birçok öğrencinin staj veya çıraklık yaptığı işyerlerinde iş kazaları sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“18 yaşın altındaki gençleri ağır işlerde çalıştırıyorsunuz ve bunları öğrenci olarak adlandırıyorsunuz ancak aynı iktidarın kontrolündeki TÜİK’in genç işsizlik verilerinde bunlar işçi olarak kaydediliyor. Bu ikiyüzlülük. Stajyer ve çırağı Türkiye’deki işsizlik oranını düşük göstermek için işçi olarak kabul ediyorsunuz ama emeklilik başlangıcı olarak ele alındığında öğrenci olarak görüyorsunuz. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Stajyer ve çırağın işe başladığı günün emekliliğe esas sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi bir haktır. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir.”

Ömer Fethi Gürer, tüm muhalefet partilerinin bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğini ifade ederek, CHP Konya Milletvekili Bektaş’ın da staj ve çıraklık mağdurlarının taleplerinin anayasal bir hak olduğunu ve öğrencilik döneminde başlatılan sigorta tescillerinin emeklilikte de dikkate alınması gerektiğini vurguladığını belirtti.

Tepki Göster
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku